Merkez Bankası faiz kararı ne zaman ve saat kaçta açıklanacak? İşte TCMB faiz beklentisi...

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman ve saat kaçta açıklanacak? İşte TCMB faiz beklentisi...
Ülke genelinde bugün Merkez Bankası faiz kararı gündemdeki yerini aldı. Merkez Bankası Para Piyasası Kurulu, geçtiğimiz ay politika faizini 500 baz puan arttırarak 30'a yükseltmişti. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Bugün ülke genelinde gözler TCMB faiz kararına çevrildi. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu tarafından gün içerisinde faiz kararının açıklanması bekleniyor. Bu esnada faiz beklentisi oranı ve pek çok detay da sorgulanmaya başlandı. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, bugün Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında toplanmış olacak. Ülke genelinde odak noktası olan faiz kararı ise saat 14.00'te duyurulmuş olacak.

FAİZ BEKLENTİSİ NASIL OLDU?

TCMB PPK toplantısı hakkında AA Finans'ın beklenti anketine dahil olan ekonomistlerden yeni faiz kararı için tahminler geldi. Bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının 500 baz puan artırılacağı ve böylece %35 oranına çekileceğini tahmininde bulunuldu.

Ayrıca ekonomistlerin sene sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise %40 olarak ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar