Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'dan önemli açıklama: Faiz artışı devam edecek mi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'dan önemli açıklama: Faiz artışı devam edecek mi
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Erkan, enflasyon mesajı vererek, bundan sonra kamuoyu ile paylaşılan yol haritasının kademeli ve kararlı bir şekilde uygulanacağını ifade etti.

GONCA BİLGİÇ-GÜNBOYU

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan önemli bir açıklama yaptı yaptığı açıklamasında, “Enflasyon Raporu toplantımızda kamuoyuyla paylaştığımız yol haritamızı kademeli ve kararlı adımlarla uygulamaya devam ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan tarafından önemli bir açıklama geldi. 2024 yılındaki enflasyon düşüşünün sürdürülebilir şekilde başlamasını sağlayacak zemini oluşturmak için yol haritasına kararlı bir şekilde devam ettiklerini belirten Erkan’ın açıklamaları haberimizde

"KADEMELİ VE KARARLI ADIMLAR"

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan da "2024 yılında dezenflasyonun sürdürülebilir şekilde başlamasını sağlayacak zemini oluşturmak için Enflasyon Raporu toplantımızda kamuoyuyla paylaştığımız yol haritamızı kademeli ve kararlı adımlarla uygulamaya devam ediyoruz." ifadesini kullandı.

PARASAL SIKILAŞTIRMA MESAJI VERMİŞTİ

TCMB Para Politikası Kurulu (PPK), Hafize Gaye Erkan'ın TCMB Başkanlığı'na atanmasının ardından 3 toplantıda politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 8,5'ten yüzde 25'e yükseltti. Son olarak açıklanan MB faiz kararı ile faiz piyasaların beklentisinin tam 3 katı birden artmıştı.

PPK karar metinlerinde, kademeli ve kararlı parasal sıkılaştırma mesajları yer aldı. TCMB Başkanı Erkan, 27 Temmuz'daki Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı'nda, "Güçlü bir parasal sıkılaştırma sürecini haziran ayında başlattık. Bu sürecin kademeli, dengeli ve istikrarlı olacağını vurguladık." ifadesini kullanmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar