Mercedes-Benz Türk çalışanları fikirlerini yarıştırıyor

Mercedes-Benz Türk çalışanları fikirlerini yarıştırıyor
Türkiye’nin öne gelen şirketlerinden olan Mercedes-Benz Türk’ün Koza Merkezi, şirket içerisinde sürdürülebilir, yenilikçi, dijitalleşmeye yönelik fikirlerin hayata geçirildiği Yenilikçi Fikir Haftaları’na 6’ncı kez ev sahipliği yaptı. Etkinlikte çevreci yaklaşımlarla doğayı koruyacak fikirler yarışıyor.

Mercedes-Benz Türk, sürdürülebilirlik ve yenilikçiliği odak noktası olarak belirleyen bir şirket olarak, Koza Merkezi aracılığıyla çalışanlarını yenilikçi ve sürdürülebilir fikirler geliştirmeye teşvik ediyor. Şirket, 2017 yılında kurulan Koza Merkezi ile hem global düzeydeki değişen dinamiklere uyum sağlamayı hem de içeride girişimcilik ruhunu canlı tutmayı amaçlıyor.

Her yıl düzenlenen 'Yenilikçi Fikir Haftaları' etkinliği, binlerce çalışanın katılımıyla gerçekleşiyor. Bu etkinlikte, şirket ve topluma ekonomik kalkınma, sosyal gelişim ve çevre koruma alanlarında fayda sağlayacak fikirler yarışıyor. 2023 yılında 6. kez düzenlenen etkinlik, belirlenen ana konu başlıkları çerçevesinde şirket içindeki çalışanlardan gelen yenilikçi, sürdürülebilir ve dijitalleşmeye yönelik fikirleri bir araya getiriyor.

1 YILLIK MARATON SÜRECİ

Bu süreçte, çalışanlar fikirlerini belirlenen ana başlıklar altında sunuyor ve oylamaya sunulan fikirler arasından en çok oy alanlar, 'İnovasyon Kampları'na katılmaya hak kazanıyor. İnovasyon Kampı, fikirlerin geliştirilmesine olanak tanıyan bir kuluçka dönemini başlatıyor. Bu süreç, bir yıl süren bir maratona dönüşüyor.

Maratonun devamında, fikir sahipleri projelerini daha da detaylandırarak "Asansör Konuşmaları" adı verilen bir komisyona sunuyorlar. Jüri üyeleri tarafından seçilen fikirler, Prototip Kampı'nda hayata geçirilebilirlik analizi yapılarak değerlendiriliyor. Ardından Sharktank aşamasına geçiliyor, burada İcra Kurulu Üyeleri tarafından hangi fikirlerin hayata geçirilmesi gerektiğine karar veriliyor.

mercdes.jpg

ÇALIŞANLARA ÖZEL DAVET

Mercedes-Benz Türk 2. El Otobüs & Kamyon Satış Direktörü ve Mercedes-Benz Koza Merkezi Kurucusu Didem Daphne Özensel, şirketin sürdürülebilirlik vizyonuna vurgu yaparak, Koza Merkezi aracılığıyla gerçekleştirilen 'Yenilikçi Fikir Haftaları'nın önemini vurguladı. Özensel, çalışanları yenilikçi fikir ve projelerle etkinliğe katılmaya davet etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar