Meral Akşener'e açılan FETÖ soruşturmasında 7 yıl sonra karar!

Meral Akşener'e açılan FETÖ soruşturmasında 7 yıl sonra karar!
İYİ Parti lideri Meral Akşener hakkında 7 yıl önce açılan FETÖ soruşturmasında karar verildi. Gazeteci İsmail Saymaz'ın aktardığına göre Başsavcılık Akşener hakkında takipsizlik kararı verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında 2016'da başlatılan FETÖ soruşturmasında 7 yıl sonra karar çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açtığı ve 7 yıl sonra karara bağlanan soruşturmada Başsavcılık ‘takipsizlik’ kararı verdi.

Gelişmeyi Sözcü TV'de duyuran Gazeteci İsmail Saymaz, “Bu bir hukuki belge değil bu bir siyasi skandalın kanıtı. Türkiye’de en önemli muhalefet liderlerinden biri, dönem dönem ve yakın zamanda da Sayın Devlet Bahçeli’nin ve Cumhurbaşkanının birden çok kez ‘Gel Millet’ten ayrıl Cumhur İttifakı’na geç’ diye davet ettiği muhalefet lideri Meral Akşener, eski İçişleri Bakanı tam 7 yıl boyunca FETÖ üyeliği iddiasıyla soruşturulmuş.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan. Bu soruşturma elimdeki takipsizlik kararına göre 2016 yılında başlamış. Yani muhtemelen 15 Temmuz’dan sonra. 15 Temmuz’dan yaklaşık 19 gün sonra. 4 Ağustos 2016’dan sonra Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı’nda yağmur adlı bir gizli tanığın ifadesi üzerine soruşturma başlatılıyor.” dedi.

AKŞENER NE DEMİŞTİ?

İYİ Parti lideri Akşener, hakkında açılan soruşturmayla ilgili 2019 yılında “Hakkımda yapılan soruşturmanın, ‘At izi mi, it izi mi?’ olduğunun tespiti, sürecin sorumlularının belirlenmesi ve FETÖ’nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması için soruşturma üzerindeki gizlilik kararının ivedi olarak kaldırılmasını ve ifademe başvurulmasını talep ediyorum” demişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar