Meral Akşener'den Erdoğan'a sert tepki: İktidarının vizyonsuzluğu Türkiye’ye 20 yıl kaybettirdi

Meral Akşener'den Erdoğan'a sert tepki: İktidarının vizyonsuzluğu Türkiye’ye 20 yıl kaybettirdi
İYİ Parti lideri Meral Akşener, Türkiye'nin geleceği hakkında konuştu. Dünya ülkelerinin gıda ve teknoloji üretimine yaptığı yatırımların önemine vurgu yapan Akşener, Türkiye'nin zaman kaybetmeden bu yolda ilerlemesi gerektiğini söyledi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Türkiye''nin geçmiş olayları bırakıp bir an önce gelecek için adımlar atılması gerektiğini söyledi. Akşener, "Bay Kriz ve iktidarının vizyonsuzluğu Türkiye’ye 20 yıl kaybettirdi. Kaynakları yandaşlarının cebini doldurmak için kullandı. Güney Kore ileri teknoloji üreten üniversitelere, araştırma merkezlerine yatırım yaparken Bay Kriz yandaşlarıyla rant kovalama derdindeydi. Hollanda tarım teknolojilerine yatırım yaparken Bay Kriz yurt dışından et ve buğday üretmekle meşguldü. Türkiye her gün geriye giderken Bay kriz, geçmiş kavgaları körüklemenin peşindeydi. Bu vizyonsuzluğun sonucunu bugün hepimiz çekiyoruz" ifadelerini kullandı.

"YABANCILARA KONUT SATARAK ZENGİNLEŞEMEYİZ"

Dünya pazarlarından Türkiye''nin aldığı paya vurgu yapan Akşener, Türkiye''nin potansiyelini harekete geçirmeden zenginleşmesinin mümkün olmadığını söyledi. Akşener, "Bugün 600 milyar dolarlık yarı iletken pazarından Türkiye’nin aldığı pay sıfır.150 milyar dolarlık led panel pazarından Türkiye’nin aldığı pay sıfır. 8 trilyon dolarlık bilişim sektöründen Türkiye’nin aldığı pay binde birin altında. Yabancılara konut satarak zenginleşemeyiz. Vatandaşlık satarak zenginleşemeyiz. Fason tekstil üretimi ile zenginleşemeyiz. Taklit ürünler üreterek zenginleşemeyiz. Türkiye’nin zenginleşmesi, potansiyelini harekete geçirerek mümkündür. Üreterek, gencine ve kadınına istihdam sağlayarak mümkündür. Yüksek teknoloji ürünleri geliştirip ihraç ederek mümkündür" dedi.

Siyasetin düne takılıp kalmaması gerektiğini söyleyen İYİ Parti lideri, bundan 20 yıl sonrasını düşünüp ona göre hareket etmek gerektiğini ifade etti. Akşener, "Siyaset düne takılmamalıdır. Odak noktası her daim gelecek olmalıdır. Önceliği yapay zeka olmalıdır. Önceliği sürdürülebilir, yenilenebilir enerji ve batarya teknolojileri olmalıdır. Bugün bu konuları konuşmazsak, açlığı ve yokluğu konuşmaya devam etmek zorunda kalırız. Milletimizin beklentisi Türkiye’nin kalkınmasıdır. Türkiye’nin özgürleşmesidir. Türkiye’nin zenginleşmesidir. İYİ Parti bu haklı beklentileri ilk seçimle birlikte hayata geçirecek iradenin ta kendisidir" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar