İYİ Parti'de kongreler tamamlandı: Seçim hazırlıkları başladı

İYİ Parti'de kongreler tamamlandı: Seçim hazırlıkları başladı
İl ve İlçe kongrelerini tamamlayan İYİ Parti, olağan büyük kongresini seçim sonrasında yapmayı planlıyor. Görevlerine yeni başlayan yönetimlere, vakit kaybetmeden seçim hazırlıklarına başlanılması talimatı verildi.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz tarafından imzalanan genelgede, İYİP Raporlama ve İletişim Sistemi (İRİS)/Bulut üzerinde bulunan 96 bin 327 üyenin mahalle ve 14 bin 963 üyenin ilçe bilgilerinin seçmen kütüğü ile uyumsuz olduğunun tespit edildiği ifadeleri yer aldı.

Talimatta, üyelerin bilgilerinin Seçim İşleri Başkanlığı tarafından sistem üzerinden güncelleneceği ve böylece sandık görevlendirmelerinde doğru mahalle ve ilçe belirlenmesinin sağlanacağı ifade edildi.

Cumhuriyet''ten Gamze Kolcu ''nun haberine göre, seçim işlerinden sorumlu başkan yardımcılarının belirlenmesinde dikkat edilmesi gereken noktaların şu şekilde sıralandığı açıklandı:

"Seçim ve seçim güvenliğine dair işleri İRİS/Bulut üzerinden gerçekleştireceği için bilgisayar okuryazarı olması.

Okul sorumlusu, sandık görevlisi ve müşahit atamalarını gerçekleştireceği için üyelere ve mahalle başkanlarına ulaşabilir olması.

Okul sorumlusu, sandık görevlisi ve müşahit eğitimlerinin bütün görevlilere verilmesini sağlayacak zamanı ve emeği ayırabilecek olması."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar