Meral Akşener'den Ahıska Sürgünü mesajı

Meral Akşener'den Ahıska Sürgünü mesajı
İYİ Parti lideri Meral Akşener, 'Ahıska Sürgünü'nün 77. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Akşener'den Ahıska Sürgünü mesajı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ahıska Sürgü’nün 77. yıl dönümü nedeniyle sosyal medya hesabından anma mesajı yayımladı.

Akşener paylaşımında, “Ahıska Sürgünü'nün yıl dönümünde; Çile dolu vagonlarda, insanlığa ve vicdanlara sığmayan soykırım niteliğindeki yolculukta hayatını kaybeden soydaşlarımızı rahmetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.

141120211514003086735.jpg

NELER OLMUŞTU:

Tarihler 14 kasım 1944'ü gösterdiğinde Sovyet Rusya'nın o dönemdeki lideri Stalin, Gürcistan'ın Türkiye sınırına yakın bölgesi Ahıska'da yaşayan Türkleri sadece birkaç saat içerisinde trenlere doldurarak sürgüne gönderdi.

Ahıska'da yaşayan 86 bin Türk ve Müslüman, birkaç saat içinde, yanlarına eşyalarını almalarına izin verilmeden yük vagonlarına bindirildi. Vagonlara üst üste bindirilen Ahıskalıların zorunlu yolculuğu bir aydan fazla sürdü. Zorunlu yolculukta yaklaşık 17 bin Ahıskalı Türk, açlık, soğuk ve hastalık nedenleriyle hayatını kaybetti. Hayatta kalan Ahıskalılar, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan sınırları içinde bırakıldı.

77 yıl önce bugün vatansızlığa sürgün edilen Ahıska Türkleri, 69 yılın ardından ilk kez 16 Eylül 2015'te memleket topraklarına ayak basabilmişti. Gürcistan’ın Ahıska bölgesinden Kırgızistan’a sürülen Türklerden hayatta olan kadınlardan oluşan bir grup yıllar sonra "vatanım" dedikleri topraklara geri dönebilmişlerdi.

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar