Meral Akşener İYİ Parti'nin ilk adayını Eskişehir'den açıkladı

Meral Akşener İYİ Parti'nin ilk adayını Eskişehir'den açıkladı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı adayını açıkladı.

Yerel seçimlere 81 ilde kendi adaylarıyla girmeye karar veren İYİ Parti’nin İzmir’in ardından Eskişehir adayı da belli oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı adayını açıklamak üzere yüksek hızlı tren ile Eskişehir’e geldi.

Akşener, Melih Aydın'ın Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu açıkladı. Öte yandan İYİ Parti'nin Odunpazarı Belediye Başkan Adayı ise Emine Edizgil oldu.

Meral Akşener Melih Aydın'ı platforma davet etmeden önce, seçimlerde tek başlarına yarışacaklarını kastederek: "Melih boyun kaçmış, kilon kaçmış hep beraber göreceğiz. Bu arada benim boyum kaçmış, kilom kaçmış hep beraber göreceğiz." dedi.

AYDIN DAHA ÖNCE SİNYALİ VERMİŞTİ

36 yaşındaki iş insanı Melih Aydın, 19 Eylül'de sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşme gerçekleştirdiğini belirtti.

Aydın, paylaşımında, "Bugün Sayın Genel Başkanımızla bir görüşme gerçekleştirdik. İttifakımızı yalnızca ve yalnızca milletimizle, hemşehrilerimizle yapmaya, şehrimizin desteğini alarak Eskişehir’e hak ettiği adil ve sosyal belediyeciliği kazandırmaya kararlıyız. Eskişehir iyi olacak" demişti.

iyi-parti-nin-eskisehir-adayi-icin-adi-gecen-isim-belli-oldu.jpeg

MELİH AYDIN KİMDİR?

Melih Aydın özgeçmişinde kendisini şöyle anlatıyor;

"Otuz altı yaşındayım, Eskişehir’de doğdum, büyüdüm. Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu, Süleyman Çakır Lisesi ve Anadolu Üniversitesi olmak üzere tüm okul hayatımı Eskişehir’de tamamladım. İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü mezunuyum. On altı yaşımdan bu yana aktif olarak ticari hayatın içindeyim.

Yedi buçuk yaşında Aslan adında bir oğlum var. On üç yıldır işlerim dolayısıyla hem Eskişehir’de hem de Ankara’da ikamet ediyorum. Aynı şekilde şirketime bağlı tescilli markamız Funnivarium da ticari faaliyetlerinde on üçüncü yılının içinde.

Biz yaklaşık altmış yıldır lunapark sektöründe faaliyet gösteren bir aileyiz. Ben de 2010 yılında radikal bir kararla aile şirketinden ayrılıp, kurduğum Funnivarium markasının altında iş hayatımı şekillendirmeye başladım. Ve o gün bugündür markamız çatısı altında; AVM içi eğlence merkezleri işletmeciliği, açık alan lunapark faaliyetleri ve lunapark makineleri üretimi yapmaktayız."

ekran-goruntusu-2023-10-05-154845-zcok.jpeg

EMİNE EDİZGİL KİMDİR?

1965 yılında Elazığ’da doğdu. İlkokulu Elazığ’da bitirdi. Babasının işi nedeniyle ortaokul ve liseyi Malatya’da bitirdi. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesinden Yüksek Lisans Diploması alarak yüksek öğrenimimi tamamladı. Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde Diş hekimi olarak görev yapmaktadır.

Evlidir, bir erkek ve bir kız çocuk annesidir. Orta düzey İngilizce bilmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar