Menzilcilerin kalesi Adıyaman’da AKP neden kaybetti sebebi ortaya çıktı

Menzilcilerin kalesi Adıyaman’da AKP neden kaybetti sebebi ortaya çıktı
Menzil Cemaati’nin kalesi Adıyaman’da AKP’nin yerel seçimi neden kaybettiği ortaya çıktı. İşte dikkat çeken ve unutulmayan o sebep…

6 Şubat depremlerinde felaketi yaşayan Adıyaman’da resmi olmayan sonuçlara göre yüzde %49,75’lik oyla seçimi Cumhuriyet Halk Partisi kazandı. AKP’nin adayı Ziya Polat ise yüzde 27,43 oy aldı.

AKP’nin kalesi olarak görülen Adıyaman’da çıkan seçim sonucu şaşkınlık yarattı. Adıyaman’da oyların neden CHP’ye verildiği ise merak konusu oldu. CHP’nin kazanmasına ilişkin bazı iddialar ise dikkat çekti. İşte detaylar…

Adıyaman'da deprem konutları teslim ediliyor

6 Şubat depremlerinde felaketi yaşayan Adıyaman’da 33 bin 112 bina hasarlı olarak belirlendi. Evleri yıkılan afetzedeler için deprem konutları yapıldı ve bu konutlar kura eşliğinde dağıtıldı. Kent genelinde 640'ı köy evi olmak üzere toplam 2 bin 798 deprem konutu hazırlandı.

Menzil Cemaati - Vikipedi

13 ŞEYHE DEPREM KONUTU ÇIKTI

Göçeri Mahallesi için düzenlenen konut kurasında depremzedelerden önce 13 Menzil şeyhine ev çıktığı iddiası ise ortalığı karıştırdı.

Menzil kaynaklarının 3+1 ev çıkan şeyhlerin evlerinin depremde yıkılmadığı ve hasar almadığını ifade etmesi sonrası ise kura tepki topladı.

ADIYAMAN SEÇİM SONUÇLARI 31 MART: Adıyaman Belediye Başkanı Kim Oldu? Adıyaman Belediye Başkanı Hangi Partiden? - Nokta Gazetesi

SANDIKTA "DEPREM" TEPKİSİ

Adıyaman’da CHP’nin adayı Abdurrahman Tuttere’nin kazanmasının sebebinin ise bu konutların şaibeli şekilde kurayla şeyhlere verilmesi olduğu öne sürüldü.

ekran-goruntusu-2024-04-01-115623-001.png

“ADIYAMAN'IN SESİNİ HERKES DUYACAK”

Adıyaman'da AKP’ye fark atan CHP'li Abdurrahman Tutdere: Hiçbir ayrım yapmaksızın, Adıyamanlı hemşerilerimin adayı oldum Adıyaman'ın sesini herkes duyacak. Hafife alıyorlardı Adıyaman'ı, kimse devrim yapacağına inanmıyordu. Bu seçimin kaybedeni yok, kazananı bütün Adıyaman! Bugüne kadar nasıl herkesin vekili olduysam bugünden itibaren oy tercihi ne olursa olsun, kime destek vermiş olursa olsun herkesin başkanı olacağım” dedi.

Başkan Erdoğan'dan Adıyaman'da önemli açıklamalar - Gündem Haberleri

ERDOĞAN HELALLİK İSTEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce Adıyaman’da “helallik” isteyerek “Maalesef ilk birkaç gün Adıyaman'da arzu ettiğimiz etkinlikte bir çalışma yürütemedik. Bunun için sizden helallik istiyorum. Her şeyin farkındayız ve gereğini yaptığımızdan, yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullanmıştı.

Adıyaman'a ilişkin bazı sosyal medya paylaşımları şöyle:

ekran-goruntusu-2024-04-01-123537.png

1.jpg

ekran-goruntusu-2024-04-01-123241.png

v.jpg

YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar