Memur-Sen açıkladı: Bakanlıktan istediğimiz zam tam olarak bu!

Memur-Sen açıkladı: Bakanlıktan istediğimiz zam tam olarak bu!
Memur-Sen ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin arasında gerçekleştirilen görüşme sonlandı. Görüşmenin ardından Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın açıklamalarda bulundu.

MEMUR-SEN AÇIKLADI: BAKANLIKTAN İSTEDİĞİMİZ ZAM TAM OLARAK BU

Milyonlarca memur 2023 yılında maaşlarına yapılacak zam oranını merak ediyor. 15 Ocak''ta zamlı maaşları hesaplara yatacak memurların henüz ne kadar maaş alacakları ise belli değil. 3 Ocak tarihinde açıklanacak Aralık ayı enflasyon verilerinin ardından memurlara yapılacak zam oranının da netleşmesi bekleniyor. Memur Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile memurların sorunlarını görüştü. Görüşmelerde memurların beklediği zam oranını da Bilgin''e aktaran Yalçın, şu açıklamalarda bulundu:

YÜZDE 54.5 ZAM İSTİYORUZ

Asgari ücrete yapılan zammın gerekçesi olarak ülkedeki ekonomik şartlar ve hayat pahalılığı öne sürülüyor. Memurlar da asgari ücretliler ile aynı ülkede yaşıyor, biz de aynı hayat pahalılığından etkileniyoruz. Bir tarafa yapılacak zam ile destek olunurken diğer tarafı görmezden gelmek olmaz. Bu taleplerimizi ilettik.

EK ZAM YAPILMASI ZORUNLU

"Oran konusunda tartışmalara henüz girilmedi, biz bu konuda asgari ücreti artırmayı zorunlu kılan nedenlerin memurlar için de geçerli olduğuna dikkat çektik sadece. En düşük memur maaşına dikkat çektik. Bu konuda bir ek zam yapılmasının zorunlu olduğunu ifade ettik ve bakanlık henüz çalışmaların devam ettiğini söylediği için net bir rakamı konuşmadık ancak mevcut durumu resmettik ve beklentimizi bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyoruz

MEMURLAR KİRA ÖDEYEMİYOR

"Ek gösterge düzenlemesinde adaletin sağlanması konusunda beklentilerimizi iletme fırsatı bulduk. Büyükşehirlerde kira tutarlarının memurlar açısından kabusa döndüğünü biliyoruz. Memur artık büyükşehirlerden kaçmaya başladı. Memur maaşlarının yükseltilmesi gerektiğine olan inancımızı ve beklentimizi tekrar ifade ettik. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar