Memur ve emekli zamları yeniden güncellenecek mi? Cumhur İttifakı'ndan açıklama geldi

Memur ve emekli zamları yeniden güncellenecek mi? Cumhur İttifakı'ndan açıklama geldi
Yüzde 25 olarak açıklanan emekli ve memur zammı, bir sonraki gün Erdoğan'ın açıklaması ile yüzde 30'a yükseltildi. Yeni zamdan da memnun olmayan milyonlarca memur ve emeklinin merak ettiği "yeni güncelleme olacak mı?" sorusuna cevap hükümet ortağından geldi.

MEMUR VE EMEKLİ ZAMLARI YENİDEN GÜNCELLENECEK Mİ? CUMHUR İTTİFAKI'NDAN AÇIKLAMA

Cumhur İttifakı''nın üyesi Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici,  açıklanan emekli ve memur zammı sonrası açıklamalar yaptı.

Dün belirlenen enflasyon sonuçları ve refah payı neticesinde yüzde 25 olarak açıklanan zam toplumun büyük kesiminden tepki çekmişti. Tepkilerin arından söz konusu zammı revize eden hükümet, bugün memur ve emekli zammının yüzde 30''a çıkarıldığını ve en düşük emekli maaşının 5500 lira olacağını açıkladı.

DESTİCİ''DEN ARA ZAM AÇIKLAMASI

Destici, "Memur ve emekli zammı yüzde 30''un üzerinde olsa iyi olurdu... 3. ayın sonunda yeni bir değerlendirme yapılabileceğini düşünüyorum." ifadelerini ise sosyal medyada gündem oldu. Birçok ekonomist, söz konusu zamların kasıtlı olarak az tutulduğunu ve Mayıs ayında yapılması beklenen genel seçimlerden bir ay önce maaşlara bir ara zam yapılma ihtimalinin kuvvetli olduğunu belirtti. Söz konusu iddiaları iktidar ortağı BBP''nin Genel Başkanı Mustafa Destici''nin de dillendirmesi vatandaşlarda ''ara zam'' beklentisi oluşturdu.

BU MAAŞLARLA SEÇİME GİDİLMEYECEĞİ KESİN

Ekonomist Selçuk Geçer de yaptığı açıklamada, iktidarın planının tıkır tıkır işlediğini ve kesinlikle seçimlerden önce bir ara zam yapılacağını iddia etti. Geçer''e göre normalde yapılması gereken en az yüzde 54.5''lik zammın kalan kısmı ise Nisan ayında maaşlara eklenecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar