Memur maaşları ne kadar olacak? Memur zamları bu formüle göre belirlenecek!

Memur maaşları ne kadar olacak? Memur zamları bu formüle göre belirlenecek!
Milyonlarca memur, Ocak ayına yaklaşılırken yeni yılda alacakları zam oranını merak ediyor. Asgari ücretin belirlenmesiyle birlikte memurlara yapılacak zam da şekillenecek. Memurların alacağı zamla ilgili yeni bir formül de Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan'dan geldi.

MEMUR ZAMMINDA HER ŞEY SİL BAŞTAN: YENİ MAAŞLAR BUNA GÖRE BELİRLENECEK!

Son olarak Temmuz ayında yapılan %41''lik artış ile en düşük memur maaşı 9 bin liraya yükselmişti. Bu artışların memur maaşı az olan memurlar ile çok olan memurlar arasında büyük bir makas açtığını belirten Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, emekli maaşları için yeni bir formül önerisinde bulundu. Yazgan''ın önerisine göre taban maaş alanlara verilecek zam oranının daha yüksek olması, maaşı fazla olan memurlara ise daha az yapılması gerekiyor. Devlet kurumlarında çalışan memurlar arasındaki gelir farkını bu şekilde dengelemeye çalışan Yazgan''ın açıklamaları ise sosyal medyayı ikiye böldü. Düşük gelirli memurlardan destek gelen açıklamalara kıdemli memurlar ise sert tepki gösterdi. 

"AZ ALANA ÇOK, ÇOK ALANA AZ"

“Az alana çok, Çok alana az zam yapılsın önerisinde bulunan Yazgan, maaşlar arasındaki makasın daha fazla açılmaması için seyyanen zam ya da taban aylığa zam yapılmalı” dedi. Sendikadan yapılan açıklamada, temmuz ayında yapılan yüzde 41,69 oranındaki zammın memur maaşları arasında ortaya çıkardığı fark örneklerle anlatıldı. Genel başkan Yazgan, maaşlardaki oransal artışın, gelir dağılımında eşitsizliğe sebep olduğunun ve beklentileri karşılayamadığının altını çizdi.

MEMUR MAAŞLARI NE OLACAK?

Kasım ayının enflasyon oranlarının da belirlenmesiyle birlikte gözler Aralık ayı enflasyon rakamlarına çevrildi. Temmuz ayında yapılan ara zam sonrasında yeni yı zammı için memurların beklentisi en az %40''lık bir artış yönünde. Asgari ücrete yapılacak artış oranıyla benzer miktarda yaşanacak artış ile en düşük emekli maaşının 12600 lira seviyelerine yükselmesi bekleniyor. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar