Meksika’da kaçırılan iki ABD vatandaşı ölü bulundu

Meksika’da kaçırılan iki ABD vatandaşı ölü bulundu
Meksika’da kaçırılan dört ABD vatandaşından ikisi ölü olarak bulundu. Meksika Devlet Başkanı konuya ilişkin yaptığı basın açıklamasında başsağlığı diledi.

Meksika''nın Matamoros şehrinde silahlı kişilerin kaçırdığı dört ABD vatandaşından ikisinin ölü bulunduğu bildirildi.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, basın açıklamasında, olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirterek “ABD halkına ve hükümetine başsağlığı diliyoruz” dedi.

AA’nın haberine göre Lopez Obrador, kısa süre önce valiyle görüştüğünü belirterek, şunları kaydetti: “Savcılık, 4 ABD’liden ikisinin öldüğünü, bir kişinin yaralandığını ve diğerinin ise hayatta olduğunu doğruladı. İşimizi yapmaya devam edeceğiz, LeBaron ailesi katledildiğinde sorumlular nasıl bulunup cezalandırıldıysa aynı şekilde gerekenler yapılacak ve yapılan cezasız kalmayacak.”

Tamaulipas Savcısı Irving Barrios da kaçırılma olayıyla ilgili bir kişinin gözaltına alındığını, sorumluların bulunması için soruşturma ve istihbarat çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, bunun üzerine, “ABD vatandaşlarına yönelik saldırılar, nerede ve hangi koşullar altında olursa olsun kabul edilemez” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar