Mehmet Barlas 'Harikalar Diyarında': Türkiye dünyanın en gelişmiş ülkesidir

Mehmet Barlas 'Harikalar Diyarında': Türkiye dünyanın en gelişmiş ülkesidir
Mehmet Barlas, "Türkiye'nin yenilenen alt ve üst yapısı, beni büyülüyor. Açıkçası artık dünyanın hiçbir ülkesinde kompleks hissetmiyorum” dedi.

HABER MERKEZİ - GÜNBOYU

Sabah yazarı Mehmet Barlas, bugünkü ‘Dünyanın hiçbir ülkesi artık Türkiye’den daha gelişmiş değildir’ başlıklı köşe yazısında, Türkiye’yi dünyanın en gelişmiş ülkesi olarak gösterdi. 

Barlas, 1970’li yıllarda yaptığı Güney Kore seyahatine değinerek, "Bu yol baştan aşağı çiçeklerle süslüydü. Pusan'da gemi tezgahlarında dev tankerler denize indiriliyordu. Yoksul Hindistan'da bile dev sanayi tesisleri vardı" dedi. 

FARKLI TÜRKİYE

"Şimdi sahip olduklarımız veya Türkiye'nin yenilenen alt ve üst yapısı, beni büyülüyor" diyen Barlas, "İstanbul Boğazı'nın altından iki yerden geçebilmek sanki masal dünyasında gibi bir şey..." ifadelerini kullandı. 

KÖPRÜ VURGUSU

Boğaz'da üçüncü köprü yapılmasaydı, kent trafiği herhalde TIR'lara esir olacaktı. Ya da İstanbul'dan İzmir'e 2-3 saatte gidebilmek inanılır bir durum mu?
Çanakkale Boğazı'nın geçileceği köprünün 318 metrelik çelik kulelerinin yerleştirilmesi töreninde 

DÜNYANIN HİÇBİR ÜLKESİNDE...

"Açıkçası artık dünyanın hiçbir ülkesinde kompleks hissetmiyorum" diyen Barlas, "Türkiye Cumhuriyeti de dünyanın gelişmiş bir ülkesidir" iddiasında bulundu. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar