Meğer bu kadar basitmiş: İngilizler her gün 1 bardak içiyor... Şeker hastalığının bir numaralı düşmanı

Meğer bu kadar basitmiş: İngilizler her gün 1 bardak içiyor... Şeker hastalığının bir numaralı düşmanı
Uzmanlar tarafından Çin'de yapılan bir araştırmada İngilizler tarafından her gün 1 bardak tüketilen bu içeceğin şeker hastalığı riskini yüzde 28 oranında azalttığı ortaya çıktı.

Türkiye'nin en yaygın hastalıklardan biri olan diyabetin (Şeker hastalığı) aslında çözümünün oldukça kolay olduğu ortaya çıktı. Çin'de yapılan araştırmada 1 bardak çay içmenin şeker hastalığı riskini yüzde 28 oranında azalttığı keşfedildi.

Türkiye'de toplam 7 milyon diyabet hastası bulunuyor. Bunun en büyük nedeni ise sağlıklı beslenmeme olarak ön plana çıkıyor. Buna rağmen çay tüketimi yüksek olduğu için bu sayının artması dengeleniyor.

tea-438480-1280.jpg

Uzmanlara göre, günde düzenli olarak koyu çay içenlerin tip 2 diyabet riskinin çay içmeyenlere göre yüzde 28 daha düşük olduğu ortaya çıktı. Çin'de gerçekleştirilen araştırmada, 1.923 kişi incelendi ve bu kişilerin kan glikoz seviyeleri üzerinde çay tüketiminin nasıl bir etki yarattığı analiz edildi. Araştırmanın sonuçlarına göre, koyu çay içmeyenlerin prediyabet ve tip 2 diyabet riski, çay içenlere kıyasla sırasıyla yüzde 15 ve yüzde 28 daha yüksek bulundu.

Araştırma ekibi, koyu çay tüketiminin idrar yoluyla glikoz atılımını artırarak insülin direncini iyileştirdiğini ve böylece kan şekerinin daha iyi kontrol edilmesine yardımcı olduğunu belirtti. Diyabet hastalarının böbreklerinin, sağlıklı bireylerin böbreklerine göre daha fazla glikozu geri emdiği ve bu durumun kan şekerinde yükselmeye neden olduğu ifade ediliyor. Koyu çay tüketiminin bu mekanizmayı düzeltebileceği düşünülmekte.

pexels-hasan-albari-1493080.jpg

Bu araştırma, Avrupa Diyabet Araştırmaları Derneği (EASD) 2023 Yıllık Toplantısı'nda sunuldu. Çalışmanın sonuçları, koyu çayın insan vücudundaki diyabet riskini azaltma potansiyeline dair önemli bulgular sunmaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar