Meclis'in mesaisi yarın başlıyor: İşte masadaki konular...

Meclis'in mesaisi yarın başlıyor: İşte masadaki konular...
TBMM Genel Kurulu bu hafta yasama faaliyetleri ve seçim gündemiyle mesaiye başlayacak.

TBMM Genel Kurulu, 30 Ocak Salı günü başlayacak olan haftalık çalışmasında önemli gündem maddelerini ele alacak. Genel Kurul'un gündeminde yer alan en dikkat çekici konulardan biri, "Türkiye Cumhuriyeti ile Birleşmiş Milletler Arasında Birleşmiş Milletler Kalkınma Eşgüdüm Ofisi Bölgesel Ofisinin İstanbul’da Kurulmasına İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi" olacak. Türkiye'nin uluslararası arenada önemli bir adım atmaya hazırlandığı bu anlaşmanın kabulü Genel Kurul tarafından değerlendirilecek.

Ayrıca, Genel Kurul'un gündeminde Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyeliği seçimi de bulunuyor. Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon tarafından belirlenen adaylar arasında Prof. Dr. Çetin Arslan, Prof. Dr. Bayram Keskin ve Prof. Dr. Ender Ethem Atay yer alıyor. Birinci oylamada üye tamsayısının üçte iki çoğunluğu gerekecek ve bu sağlanamazsa ikinci oylama yapılacak. İkinci oylamada ise üye tamsayısının beşte üç çoğunluğu aranacak. Eğer bu aşamada da seçim sonuçlanmazsa, en çok oy alan iki aday arasında ad çekme usulü ile üye belirlenecek.

20 KANUN TEKLİFİ MASADA

TBMM Dışişleri Komisyonu ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyonu da bu hafta toplanacak. Dışişleri Komisyonu, uluslararası anlaşmalara yönelik 20 kanun teklifini değerlendirecek. Aynı zamanda, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyonu, Sincan, Diyarbakır, Mardin E Tipi ve Midyat M Tipi cezaevleri raporlarını inceleyerek değerlendirecek.

Salı ve çarşamba günleri ise Meclis'te bulunan siyasi partilerin grup toplantıları gerçekleştirilecek. Bu toplantılarda partiler, önemli konuları gündeme taşıyacak ve görüşlerini kamuoyuyla paylaşacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar