MEB Bakanı Yusuf Tekin’den milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren açıklama: Okullarda telefon kullanımına yasak geliyor

MEB Bakanı Yusuf Tekin’den milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren açıklama: Okullarda telefon kullanımına yasak geliyor
Yeni eğitim ve öğretim yılına sayılı günler kala milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren bir açıklama geldi. Okullarda cep telefonu kullanımı artık yasak mı? İşte detaylar…

GÜNBOYU/ HABER MERKEZİ

2023-2024 eğitim öğretim yılı öncesi okullarda yeni düzenlemeler başladı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda cep telefonu ve dijital cihaz kullanımına ilişkin bir açıklama yaptı.

Dijital bağımlılıkla mücadele kapsamında konuşan Bakan Tekin; sınıflarda cep telefonlarının bulundurulmasının doğru olmadığını vurguladı.

Dijital bağımlılıkla mücadele kapsamında okullarda cep telefonu kullanımına ilişkin kısıtlama getirilecek.

“ÖĞRENCİLER, FİZİKSEL AKTİVİTEYLE GÜNE BAŞLAMALI”

Öğrencilerin sağlıklı ortamlarda yetişmesi için bir nebze olsun dijital ortamlardan arınması adına mümkün olduğunca okul bahçelerinde geleneksel oyunların oynanabileceğine işaret eden Tekin, okullarda çocukların kısa da olsa fiziksel aktiviteyle güne başlamalarını önemsediklerinin altını çizdi.

“DOĞRU DEĞİL”

Tekin, öğrencilerin derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmaları konusunda önlem alınacağını belirtti. Bakan Tekin; "Ayrıca öğrencilerimizin okul dışında dijital ortamlarda zaman geçirmelerine neden olabilecek durumlardan ve ödev ya da benzeri bilgilendirmelerde sosyal medya uygulamalarının kullanılmasından kaçınmak için gerekli önlemleri alacağız. Dolayısıyla sınıflarda cep telefonlarının bulundurulması doğru değil" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar