Reisi'nin hayatını kaybettiği enkazın ilk görüntüleri ortaya çıktı

Reisi'nin hayatını kaybettiği enkazın ilk görüntüleri ortaya çıktı

Doğu Azerbaycan’da düşen ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın hayatını kaybettiği helikopter enkazının ilk görüntüleri yayımlandı.

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve beraberindeki heyetin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ait enkaz görüntüleri ortaya çıktı.

İlk ulaşılan anı gösteren bu görüntülerde, arama kurtarma ekiplerinin ağaçların arasında ilerlerken helikopterin parçalarını buldukları anki durumları dikkat çekiyor.

rmskaz3.jpg

Helikopterin düştüğü bölgede parçalanarak yandığı net bir şekilde görülüyor. Videoyu çeken kişinin ise enkaz alanında gözyaşlarına hakim olamadığı anlar kameraya yansıdı.

enkaz2.jpg

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan-İran sınırında gerçekleştirilen önemli görüşmenin ardından, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve heyetini taşıyan helikopter dönüş yolunda kaza yapmıştı. Helikopter, İran’ın Doğu Azerbaycan eyaletine bağlı Berazin ve Erdeşiri köyleri arasındaki Dizmar ormanında sert bir iniş gerçekleştirdi.

1639244814275-reisi-001.png

Gece boyu devam eden enkaz bulma çalışmaları sabaha karşı sonuç verdi. Türkiye'ye ait Akıncı İHA'sının belirlediği konuma yönelen İranlı yetkililer, helikoptere ait enkazı tespit etti. İran Kızılay Başkanı Pirhüseyin Kulivend, konuya ilişkin ilk açıklamasında, bölgeye ulaşmaya çalıştıklarını ve İran Cumhurbaşkanı ile beraberindekilerin hayatta kalma şanslarının düşük olduğunu belirtmişti.

İran İHA'larının da katıldığı arama kurtarma çalışmalarında, Reisi ve beraberindeki heyetin cenazelerine ulaşıldığı açıklanmıştı.