Maymun çiçeğine yakalanan kişi 3 günde bu hale geldi

Maymun çiçeğine yakalanan kişi 3 günde bu hale geldi
Dünya’yı korkutan yeni virüsten bir gelişme yaşandı. Maymun çiçeği virüsüne yakalanan 40 yaşında bir erkeğin 3 gün içerisinde burnu çürüdü.

Almanya’da yaşayan 40 yaşındaki bir erkek, burnunda çıkan kırmızı bir nokta için doktora gitti. İsmi açıklanmayan hastaya test yapılması sonucunda maymun çiçeği hastalığına yakalandığı ortaya çıktı. Hastanın üç gün içerisinde burnundaki deri ölmeye ve siyaha dönmeye başlayarak dayanılmaz bir ağrı yaşamaya başladı. Sonrasında ise hastayı şaşırtan bir durum yaşanarak burnu çürümeye başladı.

TEDAVİ ALTINA ALINDI

Mynet''te yer alan haberde, 40 yaşındaki adamın tüm vücudunda, özellikle penisinde ve ağzında beyaz irin dolu noktalar oluştu. Yapılan test sonucu maymun çiçeği hastalığına yakalandığı ortaya çıktı. Hastaneye kaldırılan adam tedavi altına alındı.

HIV TAŞIYICISIYMIŞ

İsmi açıklanmayan hastanın teşhis edilmemiş HIV taşıdığı ortaya çıktı. Sağlık görevlilerine daha önce cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyon (CYBE) için hiç test yaptırmadığını söyledi. Ancak burnu sadece ''kısmen düzeldi''. Doktorlar, tedavi edilmeyen HIV''in bağışıklık sistemini baskı altına alması ve onu daha fazla nekroz riski altında bırakması nedeniyle vakasının çok şiddetli hale geldiğini açıkladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar