Mayıs ayında en çok satılan araba belli oldu

Mayıs ayında en çok satılan araba belli oldu
Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD), mayıs ayında en çok satılan otomobil markalarını açıkladı.

MAYIS AYININ EN ÇOK SATILAN OTOMOBİLİ BELLİ OLDU

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD), ocak-mayıs dönemi ve mayıs ayına ilişkin "Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazar Değerlendirme Raporu"nu yayımladı.

Buna göre, Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, ocak-mayıs döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12 küçülerek 277 bin 252 adet olarak belirlendi. Otomobil satışları, 2022 yılı beş aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,6 azalarak 214 bin 148 adet olurken, hafif ticari araç pazarı da yüzde 5,7 küçülerek 63 bin 104 adede geriledi.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN OTOMOBİLLER

Otomobil pazarı segmentlere göre incelendiğinde, bu yılın ocak-mayıs döneminde, pazarın yüzde 89,4’ünü vergi oranları düşük olan A, B ve C segmentlerindeki araçlar oluşturdu. C segmenti otomobiller satışlardan yüzde 48,6 ve B segmenti otomobiller de yüzde 40,3 pay aldı.

Otomobil pazarı gövde tiplerine göre değerlendirildiğinde en çok tercih edilen gövde tipi yüzde 40,8 payla SUV otomobiller oldu. SUV otomobilleri, yüzde 35 payla Sedan ve yüzde 22,2 payla da H/B otomobiller takip etti.

Verilere göre, geçen ay binek ve hafif ticari olmak üzere toplam satışlarda 13 bin 153 adetle Fiat ilk sırayı aldı. Fiat''ı 7 bin 321 satışla Renault izledi. Üçüncü sırada 6 bin 434 satışla Volkswagen yer aldı. Ford ise, 5 bin 438 satışla listenin 4 numarasında kendine yer bulurken, Toyota 4 bin 480 satışla beşinci sırada yer aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar