Araba almak artık hayal oldu! Görülmemiş zam geldi

Araba almak artık hayal oldu! Görülmemiş zam geldi
Otomotiv sektöründe pandemi ile başlayan çip krizi ve döviz kurlarının rekor seviyelere yükselmesi fiyatları arttırırken, Rusya-Ukrayna savaş hammadde bulunurluğunu tehlikeye sokarken, araba fiyatlarını da resmen uçurdu.

ARABA ALMAK ARTIK HAYAL OLDU! GÖRÜLMEMİŞ ZAM GELDİ

Artan döviz kuruyla birlikte araba fiyatlarına ilişkin gelişmeleri araştırmaya başladı. Döviz kurundaki artışla beraber otomobil fiyatlarına da fahiş zam geldi.

Kur Korumalı Mevduat Sistemi’nin (KKM) devreye alındığı 20 Aralık 2021’den itibaren döviz kurlarında uzun bir süre yatay seyir korunmuştu. Ancak Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş nedeniyle kurlarda başlayan yükseliş geçtiğimiz dolar ve euroda yılın zirvesini getirdi. Çip ve tedarik sorununu aşmaya çalışan otomotiv sektöründe fiyatlar şimdi ise döviz kurunun yeniden yükselişe geçmesiyle hareketlendi. Yükselen döviz kuruyla birlikte otomotiv firmaları kur farkını fiyatlara yansıttı. 

BİR GECEDE 80 BİN!

Honda’da fiyatlar yüzde 3-4 artarken, Fiat, Nissan ve Renault’da da benzer artışlar yaşandı. Citroen marka araçlarda da ciddi bir artış yaşandı. Söz konusu geçtiğimiz hafta Citroen C3 fiyatı baz modeli 360 binken şu anki fiyatı 440 bin olarak güncellendi.  Geçtiğimiz haftalarada ise Toyota, Opel ve Volkswagen serilerine de zam geldi.

''FİYATLAR YÜZDE 25 ARTACAK''

Orta segment ikinci el bir aracın şu anda 300-350 bin TL aralığında olduğunu açıklayan Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç,, “Bundan sonra da fiyatlar yüzde 25 oranında artacak. İkinci el araç almak isteyen vatandaşlarımıza, fiyat artışının devam edeceğini öngördüğümüz için bir an önce araç almalarını tavsiye ediyoruz. Ayrıca araç alırken de herhangi bir sıkıntı ya da dolandırıcılık yaşamamaları için yetki belgesi olan kurumsal firmaları ve yapıları tercih etmeleri gerektiğini söylüyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar