Maske cezası mesajıyla dolandırıyorlar!

Maske cezası mesajıyla dolandırıyorlar!
Salgını fırsata çeviren dolandırıcıların yeni yöntemi ortaya çıktı. Maske cezası mesajlarına dikkat. Telefonunuza gelen mesaj da linke tıkladığınızda şifrelerinizi ele geçiriyorlar.

CNN TÜRK muhabiri Dilay Dilaver ve kameraman Halil Kahraman'ın haberine göre, 'Maske cezası' aldığınıza dair bir mesaj alırsanız dikkat. Bu, telefon numaranızın dolandırıcıların eline geçtiği anlamına geliyor. Mesajdaki linke tıklamanız halinde ise şifrelerinizi dolandırıcılara teslim etmiş oluyorsunuz. Gelen mesajda, "Hakkınızda Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. Maddesi kapsamında 985 TL Maske cezası uygulanmıştır" yazıyor ve detaylı bilgi için telefon sahibini mesajın devamındaki linke yönlendiriyor.

 E-DEVLET SİSTEMİNE YÖNLENDİRİYOR

"İlkindeki linke tıkladığınız zaman bir banka şubesine yönlendiriliyorsunuz sanki cezanızı ödemek için gerçek bir bankaymış gibi ikincisinde ise direkt sizi bir e-Devlet sistemine yönlendiriyor bu ikisinin de oluş nedeni sizin şifrelerinizi elde etmek"

Peki, salgını fırsata çeviren bu dolandırıcıların ağına düşmemek için nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

Siber Güvenlik uzmanı Osman Demircan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu mesajları hiçbir şekilde dikkate almamak gerekiyor çünkü eğer bu konuyla ilgili ya da benzeri bir konuyla alakalı devlet size bir ceza yazdıysa bu SMS ile gelmeyecek mutlaka e-Devletten kontrol edilebilir vergi dairesinden kontrol edilebilir ya da vergi dairesine giderek benim aldığım herhangi bir ceza var mı diye kontrol ediyor olabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

 
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar