Ayamama Deresi'nin rengi, görenleri şoke etti

Ayamama Deresi'nin rengi, görenleri şoke etti
Marmara Denizi'ne akan Ayamama Deresi'nin son hali, görenleri tedirgin etti. Mavi ve siyah akmaya başlayan derenin, çevresindeki fabrikalar ve kimyasal atıklar nedeniyle bu hale geldiği düşünülüyor.

Ayamama Deresi mavi ve siyah akmaya başladı. Marmara Denizi de akan Dere''nin son hali şaşkınlık yarattı. Derenin renginin zaman zaman yeşil ve kırmızıya da döndüğünü söyleyen çevre sakini Göktuğ Aktan, "Bu durumdan rahatsızlık duyuyorum. Böceklenme, sineklenme gibi bir durumla henüz karşılaşmadık ama karşılaşmayacağımız anlamına gelmiyor. Bizi de doğal olarak tedirgin ediyor" dedi.

Derenin renklerinin değişmesinin yanı sıra bölgedeki tekstil taşlama atölyelerinden çevreye çok fazla duman yayıldığını belirten Aktan, "Bölgedeki tekstil taşlama atölyelerinden çok fazla duman yayılımıyla da karşılaşıyoruz. Açık havada çok fazla partikül soluduğumuzu düşünüyorum. Burada dumandan karşı taraftaki yolu bile göremeyecek vaziyete geldiğimiz oluyor" yorumunda bulundu.

BÖLGE HALKI TEDİRGİN

Derenin çevresinde çok sayıda yerleşim alanı bulunurken, dereye yakın bölgesinde pek çok çocuğun oynaması dikkat çekti. Halkın yaşadığı sorunları dile getiren Aktan, "Dereden kaynaklı bir kokuyla henüz karşılaşmadık. Bacalardan salınan dumanlar çok koku yapıyor. Bundan dolayı ağır bir kimyasal kokuya maruz kalıyoruz. Böceklenme, sineklenme gibi bir durumla henüz karşılaşmadık ama karşılaşmayacağımız anlamına gelmiyor. Bizi de doğal olarak tedirgin ediyor" dedi.

İşte Ayamama Deresi''nin son hali:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar