Marmara’nın kabusu geri döndü: 26 milyon insan tehlike altında

Marmara’nın kabusu geri döndü: 26 milyon insan tehlike altında
Yaklaşık 3 yıldır Marmara Denizi ve çevresinde etkili olan müsilaj için yeniden alarm verildi. Beklenen büyük Marmara depreminin ardından bir de müsilaj tehlikesi gün yüzüne çıktı.

Geçen yıl 24 Mart''tan bu yana Marmara Denizi''nin 4 derece daha ısındığını belirten Prof. Dr. Mustafa Sarı, kuraklığın bu yıl müsilaja yol açabileceğini söyleyerek uyardı.

DHA''nın haberine göre Sarı, "Deniz yüzeyi sıcaklıkları 2021 yılına benzer şekilde ilerliyor. Geçen yıl deniz suyu sıcaklığı yüzeyde 7 santigrat dereceydi, bu sene aynı tarihte yaptığım dalışta deniz suyu yüzey sıcaklığı 11 santigrat derece olarak ölçüldü. Deniz yüzeyi sıcaklıkları da artmaya devam ediyor çünkü bütün dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de korkunç bir kuraklık yaşıyoruz. Bu kuraklık şartlarında yeni bir müsilaj oluşumu her an kapımızı çalabilir" dedi.

“KURTULMADIK ÇÜNKÜ MÜSİLAJ BİR SONUÇ”

Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi''nde 2021 yılında yaşanan müsilajdan ders çıkarılmadığını belirterek, " Bu felaketi yaşadık ve çok korktuk. Gözümüz, kulağımız, hep Marmara Denizi''nde oldu. 2021 yılının Ağustos ayından itibaren yüzeyden müsilaj kaybolunca da birden rahatladık. Yaşasın kurtulduk, diye düşündük. Acaba kurtulduk mu? Üzgünüm. Kurtulmadık çünkü müsilaj bir sonuç. Marmara Denizi''ni kirletiyoruz. Şu anda Marmara Denizi''nde denizin kirlilik yükünde hiçbir fark yok. 2021 yılı öncesinde denize ne kadar kirlettiysek aynı şekilde kirletmeye devam ediyoruz. Deniz yüzeyi sıcaklıklarındaki durum ne? Deniz yüzeyi sıcaklıkları 2021 yılına benzer şekilde ilerliyor. Geçen yıl 24 Mart''ta yaptığım dalışta deniz suyu sıcaklığı yüzeyde 7 santigrat dereceydi, bu sene 22 Mart''ta deniz suyu yüzey sıcaklığı 11 santigrat derece olarak ölçüldü. 4 derece geçen yıla göre daha sıcak durumda. Deniz yüzeyi sıcaklıkları da artmaya devam ediyor çünkü bu yıl bütün dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de korkunç bir kuraklık yaşıyoruz" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar