Marmara'da batan gemi, çıkarılmayacak! İşte nedeni...

Marmara'da batan gemi, çıkarılmayacak! İşte nedeni...
Batan 'BATUHAN A' isimli geminin kayıp 4 mürettebatı, hala aranıyor. Batık gemi, eski ve maliyeti yüksek olduğunu için bulunduğu bölgeden çıkarılmayacak.

Marmara Denizi'nin Karacabey ilçesi açıklarında, İmralı Adası yakınlarında batan 'BATUHAN A' adlı ticari geminin 4 mürettebatını arama çalışmaları yedinci gününde devam ediyor.

Yoğun çaba ve geniş çaplı bir operasyonla yürütülen arama kurtarma faaliyetlerine 572 kişilik personel ve 53 farklı araç ve ekipman katıldı.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, olaya müdahale ederek arama-kurtarma operasyonlarını bizzat takip etti.

Türkiye'nin ilk acil müdahale gemisi 'Nene Hatun'u ziyaret eden Vali, Kıyı Emniyeti ekiplerinin yoğun çalışmalarını yerinde inceledi ve devam eden işlemler hakkında bilgilendirildi. Ayrıca, AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi'nde yürütülen çalışmaları da denetleyerek, mürettebatın ailelerine süreç hakkında bilgi verdi.

20. DALIŞ YAPILDI

Vali Demirtaş, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Deniz Kuvvetleri personelinin 51 metre derinlikteki gemi enkazında gerçekleştirdiği dalış operasyonlarının 20'ncisini TCG AKIN arama ve kurtarma gemisinden takip ettiklerini belirtti.

Operasyona katılan ekipler arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 200 personel, 1 uçak ve 3 gemi; Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan 173 personel, 1 uçak, 1 helikopter, 1 korvet ve 3 bot; Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden 49 personel, Nene Hatun Acil Müdahale Gemisi ve 3 bot; Emniyet Genel Müdürlüğü Deniz Polisleri'nden 11 dalgıç, 4 bot, 1 ROV ve 1 Sonar; İl Jandarma Komutanlığı'ndan 107 personel, 27 araç, 2 drone, 2 K9 ve 1 Sky Ranger; Bursa AFAD Müdürlüğü'nden ise 23 personel ve 8 araç yer alıyor.

Kayıp mürettebatın aranması ve enkazın incelenmesi için denizden, havadan ve karadan yoğun bir çaba sarf edilirken, tüm ekiplerin koordineli çalışması ile umutlar sürdürülüyor. Yetkililer, çalışmaların titizlikle ve kesintisiz devam edeceğini belirtiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar