Bir an önce harekete geçilmezse... Marmara ve Ege'de salya alarmı

Bir an önce harekete geçilmezse... Marmara ve Ege'de salya alarmı
Marmara ve Ege Çevre Belediyer Birliği Derneği, Marmara Denizi'ndeki müsilaj sorunu ile ilgili bir açıklama kaleme aldı. Söz konusu açıklamada duyarsızlık gösterildiğine vurgu yapan Dernek üyeleri, yetkilileri göreve çağırdı.

Marmara ve Ege Çevre Belediyeler Birliği, Marmara Denizi'ndeki müsilaj sorunu ile ilgili yetkileri göreve çağırdı.
"Marmara Denizi'ndeki Müsilaj Ne bir Başlangıç ne de Son. Yetkililer Göreve" başlıklı açıklama şöyle:

ÜLKEMİZDEKİ ÇEVRE KATLİAMI VE GÖSTERİLEN DUYARSIZLIK HAD SAFHADADIR

Artan nüfus ile doğru orantılı olarak insan kaynaklı evsel atık suların tam olarak arıtılmadan denizlere, göllere ve akarsularımıza deşarj edilmesi, aynı zamanda bu su kaynaklarına yakın alanlarda kurulan endüstri ve sanayi tesislerinin atık sularını, bırakın yeterli arıtmayı, arıtma bile yapmadan atık sularını deşarj etmeleri sonucu, doğa ve eş zamanlı olarak tüm canlı yaşamı tehdit altındadır.

MARMARA DENİZİ'NDE GÖRÜLEN MÜSİLAJ SORUNU ARTARAK DEVAM EDİYOR

Birçok uzman Marmara Denizi’nde görünen müsilajın, küresel ısınmaya bağlı olarak Marmara Denizi’nde su sıcaklığının yükselmesi ve bu bölgede sanayi, endüstri ve evsel atık sularının arıtılmadan Marmara Denizi’ne bırakılması sonucu ortaya çıktığını söylüyor.

Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği olarak, en genç denizimiz olan Marmara Denizi başta olmak üzere, tüm deniz ve göl çevrelerinde kurulu olan atık su arıtma tesislerinin (evsel-sanayi-endüstri) bir an önce denetlenip, deşarj değerleri yasal sınırlar içerisinde olmayan tesislere gerekli yaptırımların yapılması ve bir an önce harekete geçilmesi için ilgili tüm kurum ve kuruluşları göreve çağırıyoruz.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar