Lube Ayar'ın Anadolu Efes mesajı sosyal medyayı ayağa kaldırdı!

Lube Ayar'ın Anadolu Efes mesajı sosyal medyayı ayağa kaldırdı!
Gazeteci Lube Ayar, Anadolu Efes'in tarihi zaferinin ardından sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Ayar'ın "Doping testlerinin sonuçlarını bekleyin bence" mesajı sadece Anadolu Efeslileri değil, birçok farklı takımın taraftarını da kızdırdı.

Barcelona'yı devirip Euroleague şampiyonu olan Anadolu Efes'in zaferi tüm Türkiye'yi sevince boğarken, Gazeteci Lube Ayar'dan ilginç bir mesaj geldi. 

Ayar, "Doping testlerinin sonuçlarını bekleyin bence" paylaşımıyla 2009 yılında Efes Pilsen ile Fenerbahçe arasındaki play-off final serisinin 5. maçına göndermede bulundu.

lube-ayar.png

Efes Pilsenli 2 basketbolcu  Kerem Gönlüm ve Kasun'un, play-off final serisi 5. maçından sonra yapılan idrar testinde doping içeren 'cathine' maddesinin çıkması doping tartışmalarını gündeme getirmişti. İki kulüp arasında ciddi bir gerilim yaşanmıştı.

Ayar mesajlarına devam ederken bu kez Anadolu Efes'in Başantrenörü Ergin Ataman'ı hedef aldı. Ataman'ın takımın başında olduğu için Anadolu Efes'in şampiyonluğunu tebrik etmeyeceğini belirtti.
 

la-2.png

LUBE AYAR KİMDİR?

Lûbe Ayar 1998'de Kocaeli Üniversitesi Fotoğraf Bölümü'nde okurken futbol tutkusu nedeniyle Fanatik gazetesinde gazeteciliğe başladı. Daha sonra Yeni Yüzyıl, Akşam, Star TV, Milliyet, Yurt ve Habertürk'te muhabir ve editör olarak çalıştı.

2006'da Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Canpolat'ın görevden alınmasıyla sonuçlanan haberi sayesinde Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından verilen "Siyasal Haber" dalında Başarı Ödülü'nü kazandı ve "Yılın Gazetecisi" seçildi. Aynı haberle Metin Göktepe Gazetecilik Ödülü'ne de lâyık görüldü.

Ayar, Yargıtay, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Alaattin Çakıcı arasındaki ilişkileri anlattığı Firar isimli kitabı 2006'da yayımlandı. Fenerbahçe'ye açılan davaları konu aldığı Ne Şikesi Memleket Elden Gidiyor adlı kitabını 2016'da yayınladı.

lube2.png

 



 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar