Marmara Üniversitesi’ndeki "sınavlarda kamera" dayatmasına tepki

Marmara Üniversitesi’ndeki "sınavlarda kamera" dayatmasına tepki
Marmara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde yapılacak olan sınavlarda kamera ve mikrofon zorunluluğu getirildi.

Marmara Üniversitesi’ndeki o dayatmaya tepki

Marmara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde sınavlara kamera ve mikrofon zorunluluğu getirilmesine öğrenciler, #MarmaraCSEKameraİstemiyor etiketi ile tepki gösterdi. Bölüm Başkanlığı tarafından İngilizce olarak öğrencilere gönderilen bilgilendirme e-postasında bu zorunluluk belirtildi, kamerası olmayan öğrencilerin ise en kısa sürede temin etmesi gerektiği belirtildi.

Bölüm Başkanlığı tarafından gönderilen e-postada, “Bölümümüzde yapılan sınavlar için web kamerası kullanmak zorunludur. Web kameralarınızın düzgün çalıştığından emin olun. Web kameranız yoksa, mümkün olan en kısa sürede bir tane edinin. Bu çok acil bir meseledir, özellikle de internetten satın alacaksanız” denildi.

Öğrenciler bu duruma olan itirazlarını #MarmaraCSEKameraİstemiyor etiketiyle Twitter üzerinde bir araya gelerek dile getirdi. Öğrenciler bu durumun özel hayatın gizliliğini ihlal ettiğini ifade ederek bu adil olmayan kararın bir an önce geri çekilmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: Birgün

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar