Markete giren müşteriler nereye uğradığını şaşırdı: Başörtü ayrımcılığına hapis kararı!

Markete giren müşteriler nereye uğradığını şaşırdı: Başörtü ayrımcılığına hapis kararı!
Fransa'da bir marketin müdürü, başörtülü kadınların girişini yasaklayan bir afiş asması nedeniyle 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Fransa'da bir market müdürü, başörtülü kadınların markete girişini yasaklayan bir afiş astığı gerekçesiyle 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Fransa İslam Konseyi (CFCM) tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Nimes mahkemesi, Ekim 2020'de market girişine başörtülü kadınların alınmasını yasaklayan bir afiş asan market müdürüne ceza verdi. Mahkeme, söz konusu müdürü 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

2.webp

Fransa'da bir mahkeme, Ekim 2020'de market girişine başörtülü kadınların alınmasını yasaklayan afiş asan market müdürüne 3 ay tecilli hapis cezası ve 5 yıl siyasi yasak getirdi.

CFCM (Fransa İslam Konseyi) ve LICRA (Uluslararası Irkçılık ve Antisemitizm Karşıtı Birlik) gibi davaya müdahil olan sivil taraflar, mahkemenin aldığı kararı memnuniyetle karşıladı. Ayrıca, mahkeme market müdürünün CFCM ve LICRA'ya sembolik bir tazminat ödemesine hükmetti.

6.jpg

Olay, 2020 yılında market müdürünün iş yerinin girişine başörtülü kişilerin girişini yasaklayan bir afiş asmış olmasıyla ortaya çıkmıştı. Mahkeme kararıyla, Fransız toplumunda nefret ve ayrımcılığın yeri olmadığı vurgulanmış oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar