Market zincirlerinden dev proje: Plastik pet şişeler için para ödeme kararı alındı

Market zincirlerinden dev proje: Plastik pet şişeler için para ödeme kararı alındı
Bim, Şok, A101, Migros, Metro gibi zincir marketleri plastik pet şişeleri getiren müşterilerine para ödemeyi içeren yeni bir karar aldı. Yeni proje, önümüzdeki günlerde tüm teslim noktalarında başlayacak. İşte detaylar...

Zincir marketleri, teslim noktalarında geçerli olan yeni projelerini kamuoyuna duyurdukları açıkladı. Bu projelerle vatandaşlar hem çevre dostu olacaklar hem de ek gelir elde edebilecekler. Şok, A101, Bim, Migros, Metro gibi büyük market zincirlerinde uygulanacak olan bu yeni proje, önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek. İşte bu projeye dair tüm detaylar ve açıklamalar...

ZİNCİR MARKETLERDEN DEV PROJE

Tüm zincir marketlerde uygulanacak olan Depozito Yönetim Sistemi, geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanmıştı. Kurum, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Bu proje, Sıfır Atık Projemiz ve Sıfır Atık Mavi projemiz gibi çevre ve doğa odaklı yaklaşımlarla bir yaşam kültürünü yansıtıyor. Bu yılın, sıfır atık konusunda daha fazla çaba sarf edilen bir yıl olacağını ifade etmek isterim. Bu projenin hayata geçirilmesinde Cumhurbaşkanı karısı Emine Erdoğan'ın himayesi büyük önem taşıyor.”

ÖNÜMÜZDEKİ YIL HAYATA GEÇİYOR

Açıklanan son bilgilere göre, tüm zincir marketlerinde uygulanacak olan Depozito projesi kapsamında, tek kullanımlık içecek ambalajlarının dönüştürülerek ekonomiye kazandırılması için 2024 yılı itibarıyla zorunlu hale getirilecek.

Yapılan açıklamalara göre, proje hedeflerinin ilk aşamasında 20 milyar şişenin geri dönüşüme kazandırılması planlanıyor. Son açıklamalara göre, projenin ilk pilot bölgesi olarak Kızılcahamam seçildi ve Depozito yönetim sistemi için bu ilçe pilot bölge olarak belirlendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar