5 kişi hayatını kaybetmişti: Mardin'deki silahlı saldırının sebebi belli oldu!

5 kişi hayatını kaybetmişti: Mardin'deki silahlı saldırının sebebi belli oldu!
Mardin'de yabancı plakalı cipe düzenlenen 5 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıda ilk ifadeler ortaya çıktı. Saldırganlar, saldırıyı soygun için yaptıklarını itiraf etti.

Mardin’de seyir halindeki bir cipe kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan silahlı saldırının soygun için yapıldığı ortaya çıktı. Silahlı saldırıya ilişkin 6 kişi gözaltına alındı. 

Savcı Ekrem Yıldız, şüphelilerden ikisinin Nusaybin-Mardin yolu üzerinde konaklayan aracı takibe aldıkları, diğer iki kişinin de aracı Nusaybin çıkışında durdurarak içindekileri öldürmek için ateş açtığını söyledi. Savcı Yıldız, kamera kayıtlarından kimlikleri tespit edildiğini belirttiği şüphelilerin Nusaybin''de ikamet ettikleri evlerinde gözaltına alındıklarını açıkladı.

“ARAÇTAN İNDİRİP BAŞLARINA SIKMIŞLAR”

Saldırıda annesi Waheda Haedar Jasim''i ve ağabeyi Ahmed Jalaladeen İbrahim''i kaybeden Havar Jalaladeen İbrahim, şunları söyledi: "Annem ve kardeşim Diyarbakır''a doktora gitmek için gelmişlerdi. Nusaybin''e gelirken yemek için durmuşlar. Yemekten sonra yola çıkmışlar, Nusaybin-Mardin yolu arasında, yanlarında 3 kişi daha vardı, toplamda 5 kişi oluyorlardı. Yollarını kesip araçtan indirip başlarına sıkmışlar. İçlerinde yaşlı kadınlar vardı, annem de yaşlıydı. Genç bir kız vardı araçta. Benim kardeşim de yaralıydı, sonradan vefat etti. Hepsinin de başlarına sıkmışlar, onlardan kimse kurtulmadı. Soruşturma başlatılmış, gözaltılar var ama kim olduklarını, arkalarında kimin olduğunu bilmiyoruz. Türkiye hükümetinden ve devletinden, bu olayın çözüme kavuşturulmasını ve kim olduklarını ortaya çıkartmalarını istiyoruz. Biz Duhok''ta bilinen ve tanınan bir aileyiz. İnsanlar bizi tanıyor, kardeşim imam hatiptir, herkes onu tanıyor. Faillerin bu işi neden, niçin yaptığının ortaya çıkartılması tek talebimizdir. Hem annem hem de kardeşimi kaybettim. Diğerlerini tanıyoruz, hepsi canından oldu."

SON GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Öldürülen 5 kişinin bir tesisteki son görüntüleri ortaya çıktı. Şahısların bir tesise girip yemek yedikten sonra 23.43’te ayrıldığı, ölenlerden biri kadın, engelli bir erkek ve uzun boylu bir erkeğin görüntülere yansıdığı öğrenildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Öte yandan Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada olay ile ilgili olarak yapılan soruşturmada olayın şüphelisi oldukları değerlendirilen M.Ş, F.A, A.Y ve A.K isimli 4 şüpheli şahıs Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla gözaltına alındığı bildirildi.

 

NE OLMUŞTU?

Olay, dün gece Artuklu-Nusaybin kara yolunun Yeniköy mevkiinde meydana gelmişti. Seyir halindeki yabancı plakalı cipe kimliği belirsiz kişi veya kişilerce düzenlenen silahlı saldırıda cipte bulunan Irak vatandaşları Hındreen Abdullah Salih (39), Waheda Haedar Jasim (63), Abdullah Saleh Mustafa (69), Chiman Shaheen Khalid (75) ve Ahmed Jalaladeen İbrahim (45) hayatını kaybetmişti.

 

Olayla ilgili yapılan soruşturmada M.Ş., F.A., A.Y. ve A.K. isimli 4 şüpheli şahıs Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla gözaltına alınmıştı.

Öte yandan saldırıda ölen şahısların cenazeleri Mardin Devlet Hastanesinden alınarak cenaze araçlarıyla memleketleri Irak’a gönderildi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar