Mardin'de bayram yoğunluğu yüzde yüze ulaştı

Mardin'de bayram yoğunluğu yüzde yüze ulaştı
Mardin, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle her geçen gün daha fazla ilgi görüyor. Özellikle Ramazan Bayramı öncesinde turist yoğunluğu ciddi şekilde arttı.

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği Başkanı Özgür Gürgör, son yıllarda artan turist ilgisine dikkat çekti. Camileri, medreseleri, kiliseleri ve taş işlemeli evleriyle Mardin'in hoşgörü kenti olarak bilinmesinin bu ilgiyi artırdığını belirtti.

Gürgör, sömestr tatilinin bayram tatiliyle birleşmesiyle birlikte ciddi bir talep artışı yaşandığını ifade etti. 9 günlük bayram tatili süresince Mardin'de doluluk oranının yüzde yüze ulaştığını dile getirdi. Turizm sezonunun sadece yaz aylarıyla sınırlı olmadığını vurgulayan Gürgör, özellikle nisan ve mayıs aylarında da yoğun talep olduğunu belirtti.

Mardin'in sadece turistik bir ziyaret değil, aynı zamanda mistik bir deneyim sunduğunu söyleyen Gürgör, şehrin 4 mevsimde de güzelliklerini gösterdiğini ifade etti. Mardin'in inanç ve kültür turizmi açısından zengin bir şehir olduğunu vurgulayan Gürgör, herkesin kendinden bir parça bulabileceği bir ortam sunduğunu dile getirdi.

Bayram döneminde Mardin'e gelen turist sayısının 120 bini geçmesini beklediklerini söyleyen Gürgör, şehrin bu dönemdeki popülerliğinin artarak devam ettiğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar