Mansur Yavaş seçimi kazandıracak formülü buldu

Mansur Yavaş seçimi kazandıracak formülü buldu
ABB Başkanı Mansur Yavaş ve ekibi genel seçimlerde Millet İttifakı'na kazandıracak formülü anlattı.

Millet ittifakında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in masadan kalkmasıyla başlayan kriz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortak aday, CHP’li belediye başkanları İmamoğlu ve Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterileceği bir formülle aşılmıştı.

Altılı masada varılan nihai mutabakata göre diğer beş liderin milletvekili adayı olmayıp yeni hükümette cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev alması bekleniyor.

Yavaş ve İmamoğlu’ysa altılı masadaki genel başkanların milletvekili olması gerektiğini düşünüyor.

Dört gün önceki Habertürk yayınında Fatih Altaylı’ya konuşan Yavaş şunları demişti: “Birkaç gün vaktimiz olsaydı şunu önerecektik, cumhurbaşkanı yardımcısı olarak beni ve Ekrem başkanı ilan edin, sayın genel başkanlarımız milletvekili olsun ve partilerin başında olsunlar diyecektik.”

Habertürk yazarı Kübra Par söz konusu iddia ve görüşleri Yavaş’ın çalışma ekibine sordu. Par, Yavaş cephesinin iki başkan yardımcısının daha doğru olacağına inandığını ve bunu seçimi kazanma formülü olarak gördüklerini dile getirdi.

Par ayrıca, ekibin “Bu bir fikir, diretmiyoruz, dayatmıyoruz. Seçim seyrini olumlu yönde değiştirecek değerli bir öneri olarak görüyoruz” dediğini de aktardı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar