Ekrem İmamoğlu'ndan üniversiteli gençler için AKP'ye çağrı "Daha fazla mağdur etmeyin"

Ekrem İmamoğlu'ndan üniversiteli gençler için AKP'ye çağrı "Daha fazla mağdur etmeyin"
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yurt genelinde üniversiteler için alınan 'online eğitim' kararını eleştiren bir paylaşım yaptı. İmamoğlu, iktidara seslenerek "Gençleri daha fazla mağdur etmeden üniversiteleri açın" ifadelerini kullandı.

6 Şubat''ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evleri yıkılan ya da ağır hasar alan depremzedelere kalacak yer temin etme amacıyla KYK yurtları boşaltılmıştı. Alınan karar ile ülke genelinde uzaktan eğitime geçilmiş ve öğrenciler, bulundukları devlet yurtlarından alelacele çıkarılmıştı. Alınan karar muhalefet partileri tarafından sert şekilde eleştirilirken, son paylaşım da İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu''ndan geldi. 

"GENÇLERİ DAHA FAZLA MAĞDUR ETMEYİN"

Covid-19 pandemisi nedeniyle yaklaşık 2 yıl üniversitelere gidemeyen öğrencilerin, deprem felaketlerinin ardından yeniden örgün eğitimden mahrum bırakılması üzerine konuşan İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Eğitim yüz yüze / Sınavlar yüz yüze olmalı. Deprem bölgesindeki gençler dahil, milyonlarca üniversiteli genç okullarının açılmasını bekliyor. YÖK, yüz yüze eğitime hazır olduklarını açıkladı. Gençleri daha fazla mağdur etmeyin üniversiteleri açın." sözlerine yer verdi. 



ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), geçtiğimiz hafta yaptığı açıklama ile, öğrenciler ve öğretim üyeleri tarafından ısrarla talep edilen örgün eğitim kararının Nisan ayının başında yapılacak toplantıda değerlendirileceğini duyurmuştu. Bahar yarıyılı için uzaktan eğitim kararının kaldırılması halinde, öğrencilerin yaz aylarına kadar nasıl bir takvimde eğitime devam edeceği ise henüz bilinmiyor. 






 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar