Mandalinayı sakın bu şekilde yemeyin!

Mandalinayı sakın bu şekilde yemeyin!
Turunçgillerin baş tacı olan mandalinanın faydaları saymakla bitmiyor. Ancak mandalinayı çekirdeği ile birlikte tüketmek apandisit problemlere yol açabiliyor.

Mandalinanın asitli içeriği midesi hassas olanları rahatsız edebilirken, çekirdeklerinin tüketilmesi apandisit problemlere yol açabiliyor.

Beslenme ve diyet uzmanı Aybala Akkülah, mandalinayı tüketirken nelere dikkat etmemiz gerektiği konusunda önemli noktalara değindi.

ÇEKİRDEĞİNE DİKKAT

Aybala Akkülah, ''Mandalinanın çekirdeklerinin tüketilmesi apandisit problemlere yol açabilir. Bu sebeple tüketiminde aşırıya kaçmamak gerekir diyor.

Mandalinayı sakın bu şekilde yemeyin! Apandisit riski oluşturuyor

KANSERE KALKAN OLUYOR

İçeriğindeki folat sayesinde kansere yol açabilecek DNA değişikliklerini önleyerek akciğer, meme, kolon, yemek borusu ve mide kanseri gibi bazı kanserlere karşı da koruyucu bir kalkan oluyor.

Bağışıklığı güçlendiren, eklem ve göz sağlığını destekleyen mandalina, kalpten kansere, gözden cilt sağlığına kadar birçok fayda sağlıyor. Yani aslında faydaları saymakla bitmiyor. Mandalinada bolca yer alan A vitamini göz sağlığını koruyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar