Manchester City kovaladı, Arsenal kaçtı: Arteta'nın öğrencileri tarih yazmaya devam ediyor

Manchester City kovaladı, Arsenal kaçtı: Arteta'nın öğrencileri tarih yazmaya devam ediyor
İngiltere Premier Lig lideri Arsenal, sahasında Leeds United'ı 4-1 mağlup etti. Londra ekibinin zirve yarışındaki rakibi Manchester City'nin gündüz saatlerinde Liverpool'u 4-1 mağlup etmesinin ardından karşılaşmaya hata şansı olmadan çıkan Arsenal, seyircisinin önünde kolay bir zafere imza attı.

Londra ekibine galibiyeti getiren golleri 35 ve 55. dakikalarda Gabriel Jesus, 47. dakikada Ben White ve 84. dakikada Granit Xhaka atarken, konuk ekibin tek golü 76. dakikada Rasmus Kristensen''den geldi.

Bu galibiyetle puanını 72''ye çıkaran ve maç fazlası bulunan Arsenal, en yakın takipçisi Manchester City ile arasındaki farkı yeniden 8''e yükseltti.

FİKSTÜR GİDEREK ZORLAŞIYOR

Arsenal, en yakın takipçisinin 8 puan önünde olmasına karşın, Manchester City''nin aynı zamanda 1 maç eksiği bulunmakta. Sezonun son 9 karşılaşmasına girilirken şampiyonluk için önemli bir avantaja sahip olan Londra ekibi, yarışta doğrudan rakibi olan Manchester City ile de önümüzdeki haftalarda karşı karşıya gelecek.

Ligde üst üste 7. galibiyetini alan Arsenal''i, gelecek haftalarda ise oldukça zorlu bir fikstür bekliyor.

Her ne kadar iyi bir sezon geçirmeseler de, haftaya ligin güçlü takımlarından Liverpool ile deplasmanda karşılaşacak olan Arsenal, Nisan ayı içerisinde ayrıca yine deplasmanda Manchester City ile karşılaşırken, bir maç sonra ise sahasında Chelsea''yi konuk edecek. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar