Manchester City - Inter Şampiyonlar Ligi finali Türkiye'ye ne kadar dolar kazandıracak

Manchester City - Inter Şampiyonlar Ligi finali Türkiye'ye ne kadar dolar kazandıracak
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Şampiyonlar Ligi'nin Türkiye ekonomisine ne kadar gelir kazandıracağını söyledi.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2022-2023 finali için tüm dünyada nefesler tutuldu.

CNN Türk’ten alınan habere göre, 10 Haziran Cumartesi günü İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak dev final öncesi Yenikapı'daki etkinlik alanında açıklamalar yapan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, şunları söyledi:

"Burada bir festival havası var. Dünyanın gözü burada olacak. Milyarlarca insan televizyondan organizasyonu takip edecek. İki takımın kaptanının da Türk olması bize ayrı gurur veriyor. Hakan Çalhanoğlu ayrıca milli takımımızın da kaptanı. Sayın Cumhurbaşkanımız da inşallah orada olacak. UEFA Başkanı, Alexander Ceferin'i Cumhurbaşkanımız kabul edecek. 2028 ve 2032 Avrupa Şampiyonaları var biliyorsunuz. Ekim'in 10'unda bunun kararı verilecek. Birçok ülkeyi ziyaret ederek şampiyonanın Türkiye'de yapılması için büyük uğraş vereceğiz. Türk Hava Yolları ile protokol imzaladık."

'100 MİLYON DOLARIN DAHA ÜZERİNDE GELİR BEKLİYORUZ'

Büyük finalin ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacağını ifade eden Büyükekşi, ayrıca şunları aktardı:

“Maç için gelecek misafirlerin minimum 2 bin dolar harcayacağını hesap edersek 100 milyon doların daha üzerinde gelir bekliyoruz. Gelen misafir diğer şehirleri de ziyaret edebiliyor. Taksi, uçak, gastronomi... İç turizm ve dış turizm açısından çok büyük etkinlik olacak. Yerli ve yabancı çok önemli sanatçılar gelecek. Yurt dışından Kaka, Roberto Carlos gibi çok önemli futbolcular burada olacak. Tüm gençlerimizi ücretsiz etkinliklerimize bekliyoruz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar