Canice öldürülmüştü! Pelin Kaya'nın son görüntüsü ortaya çıktı!

Canice öldürülmüştü! Pelin Kaya'nın son görüntüsü ortaya çıktı!
Malta’da iç mimar olan Pelin Kaya doğum gününü kutladığı sırada restorasyona dalan aracın altında kalarak feci bir şekilde hayatını kaybetti. Kaya’nın doğum günündeki son görüntüleri ortaya çıktı. Malta Başbakanı Robert Abela da yaşanan olayla ilgili açıklama yayımladı.

18 Ocak Çarşamba gecesi saat 01.00 sularında Malta’nın Gzira kentinde Testeferrata Caddesi''nde meydana gelen olayda, Jeremie Camilleri''nin kullandığı siyah bir araç, önce benzin istasyonuna zarar verdi ardından da hemen yakınındaki fast-food restoranına dalmış, o sırada restoranda arkadaşlarıyla doğum gününü kutlayan Pelin Kaya’yı ezmişti.

2

Görgü tanıkları araç sürücüsünün, çarptığı Kaya''ya ayrıca taşlar attığını ve yardım etmek isteyenlere de engel olduğunu aktarmıştı. Malta polisi, saldırgan tavırlar sergileyen araç sürücüsü Camilleri''yi elektro şok tabancasının yardımıyla gözaltına almıştı.

 

SON GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Pelin Kaya’nın son anlarında yanında olduğu arkadaşı Berivan Çayır,” Ben ona pasta yaptırmıştım doğum günü olduğu için. Saat tam on iki olduğunda pastasını kestik, dilek tuttu. Bizde ona bizim içinde dilek tut dedik, kim bilir neydi dileği? Sonra Pelin evden ayrılıp Türkiye''den bir arkadaşının evine gitti. Pelin''in doğum günü olduğu için sürpriz yapacaktı" ifadelerini kullandı.

Pelin Kaya''ya çarpan şahıs hakkında da konuşan Berivan Çayır; Kendi kız arkadaşına da şiddet gösterdiğini ve kanında uyuşturucu çıktığını ifade etti.

"O cani kendi kız arkadaşına da şiddet gösteren hastalıklı birisi. Uyuşturucu kullanıyor, zaten 3 tip farklı uyuşturucu çıktı kanında" şeklinde konuştu.

MALTA BAŞBAKANI''NDAN YAYIMLANAN AÇIKLAMA

Malta Başbakanı Robert Abela da konuyla ilgili açıklama yaptı. Malta Başbakanı Robert Abela, 30 yaşındaki Türk vatandaşı Pelin Kaya’nın hayatını kaybettiği olayın ardından mahkemeleri, kurallara uymayanlara karşı güçlü bir mesaj vermeye çağırdı.

Abela, “Ülkedeki pek çok kişi gibi ben de bu olay karşısında şoke oldum ve öfkelendim. Mahkemelerin davanın her aşamasında kararlı ve sert olmalarını bekliyorum. Kurbanlar ve aileleri için gereken adalet sağlansın” ifadelerini kullandı. Başbakan Abela, toplumda kurallara uymayanların sert sonuçlarla yüzleşmesi gerektiğini de söyledi. Ayrıca olayın faili Jeremie Camilleri’ye hızlıca müdahale eden güvenlik güçlerine de teşekkür ederek, ülkedeki herkesin huzur ve güven içinde yaşama hakkı olduğunu söyledi.

Genç mimarı öldüren 33 yaşındaki Jeremie Camilleri''nin 2.duruşması 30 Ocak''ta Malta''da yapılacak. Duruşmaya Pelin Kaya''nın ailesi ve sevenleri de katılacak.

 

CENAZESİ İSTANBUL''A GETİRİLDİ

Kaya''nın cenazesi önceki gece İstanbul''a getirilerek ailesine teslim edildi. Sevenleri dün Pelin''i son yolculuğuna uğurlamak üzere Esenyurt Esenkent Şehit Mustafa Hasanoğlu Camisi''nde bir araya geldi. Pelin''in tabutuna çiçekler bırakılırken, baba İsmet, anne Çiçek ile ablaları Derya ve Figen Kaya taziyeleri kabul etti.

Çiçek Kaya, "Kızım melekti. 17 Ocak akşamı görüştük. Bildiği hâlde, bana doğum gününü sordu. Sabah 08.00''de bana kara haberi geldi. Bir katil, bir cani çocuğumu aldı. Malta devleti ve halkı bunun cinayet olduğunu bilsin. Ben yandım çocuklar" sözlerini dile getirdi.

Kaya''nın dayısı Aykan Ceylan ise "Arkadaşlarıyla doğum gününü kutlayıp evine dönüyor. Sonrasında İstanbul''dan arkadaşları sürpriz yaparak yanına gidiyor. Onlar için tekrar dışarıya çıkıyor. Bu caniliktir bu cinayettir. Bilerek, isteyerek öldürüyor" şeklinde konuştu.

Kaya, kılınan cenaze namazının ardından Esenyurt Yeni Mezarlık''ta defnedildi. (ATV)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar