Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu Malatya depremi sonrası "Bu fay haritada yok” diyerek açıkladı! 7 büyüklüğünde deprem riski taşıyor

Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu Malatya depremi sonrası "Bu fay haritada yok” diyerek açıkladı! 7 büyüklüğünde deprem riski taşıyor
Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Malatya'da meydana gelen son depremlerle ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Kutoğlu, 8 ve 25 Ocak tarihlerinde yaşanan depremlerin aynı fay hattında gerçekleştiğini ve güncel fay haritalarında yer almadığını belirterek bu durumun büyük bir deprem riski taşıdığını ifade etti.

Kutoğlu, Malatya'da meydana gelen depremleri incelemek için radar uydu verilerini ve özel olarak geliştirdikleri deprem tehlike yazılımını kullandıklarını açıkladı.

prof-dr-kutoglu-malatyadaki-2-deprem-ayni-hatta-ancak-mevcut-fay-haritalarinda-yok-8389-dhaphoto1.jpg

Yaptıkları incelemeler sonucunda bu depremlerin ana fay kolunun yanındaki bir yan kolda meydana geldiğini ve bu fayın mevcut haritalarda yer almadığını tespit ettiklerini belirtti.

Ayrıca Kutoğlu bu yeni fay hattının 30 ile 40 kilometre uzunluğunda olduğunu ve 6.5 ila 7 büyüklüğünde bir deprem riski taşıdığını vurguladı.

prof-dr-kutoglu-malatyadaki-2-deprem-ayni-hatta-ancak-mevcut-fay-haritalarinda-yok-8389-dhaphoto3.jpg

Geçmişte bölgede yaşanan büyük depremlere de atıfta bulunarak 1893 yılında Malatya'da meydana gelen büyük bir depremin varlığına dikkat çekti.

prof-dr-kutoglu-malatyadaki-2-deprem-ayni-hatta-ancak-mevcut-fay-haritalarinda-yok-8389-dhaphoto9.jpg

Kutoğlu'nun açıklamalarına göre Malatya'daki yeni fay hattıyla ilgili en büyük endişenin, tarihsel olarak kaydedilmemiş bir büyük depremin gerçekleşme ihtimali olduğu ortaya çıkıyor.

Bununla birlikte, bölgede yaşanan diğer depremlerle ilgili olarak Erzurum, Adana, ve Amasya-Çorum gibi şehirlerin de deprem riski altında olduğu uyarısında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar