'Makine' severler bu habere kahrolacak... Hastalığının tedavisi yok

'Makine' severler bu habere kahrolacak... Hastalığının tedavisi yok
Manchester United'a yeniden transfer olan Portekizli yıldız gölcü Cristiano Ronaldo'ya 6 yıl önce koyulan ve tedavisi olmayan hastalık sevenlerini çok üzdü.

12 yıl sonra Manchester United'a transfer olan Cristiano Ronaldo gündemden düşmüyor. 'Makine' olarak adlandırılan yıldız golcünün sağlık durumunun iyi olmadığı iddia ediliyor. Ronaldo'nun dizinde  6 senedir tendinozis diye bir iltihabın olduğu, bu hastalık yüzünden bazı maçları yarıda bıraktığı belirtildi. Garanti bir tedavisi olmayan bu rahatsızlıkta, düzenli ilaç ve bolca dinlenmeyle acı hafifliyor. Tendinozis, dizde sürekli acı hissettiren bir hastalık. 

"ESNEKLİK KAYBI"

Daily Star'ın haberine göre; 2014 yılında Ronaldo'ya 'garanti tedavisi olmayan' tendinozis teşhisi koyuluyor. Diz iltihabı şeklinde tanımlanan bu rahatsızlık, sürekli ağrı hissetmeye, esneklik kaybına, tendonları yaralamaya neden oluyor. Ancak sezonda neredeyse 60 civarı maça çıkan Ronaldo, sağlığına uzun vadede meydan okuyor.

"ACIYA DAYANABİLİRİM"

Ronaldo teşhisin koyulduğu dönemde, "Acıyla yaşamayı öğrenir ve ona dayanacak psikolojik güce sahip olursun. Acıya dayanabilirim. Çünkü daha güçlü bir birey yapar bu beni. Belki acıyı hissetmeseydim, bu kadar iyi olmazdım" ifadelerini kullanıyor.

HER ŞEY DİSİPLİNE DAYALI

Cristiano Ronaldo, bu rahatsızlığından dolayı yaşantısına ekstra dikkat ediyor. Sürekli dinlenmesi gereken yıldız golcü, hayatını futbola adadığı için sağlığına çok dikkat ediyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar