Mahsa Amini’nin protestolarına katılan 1000 kişi yargılanacak

Mahsa Amini’nin protestolarına katılan 1000 kişi yargılanacak
İran’da, Mahsa Amini’nin ‘ahlak polisi’ tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestolara katılan kişilerin yargılanacağını hükümet açıkladı.

İran’ın başkenti Tahran’da 13 Eylül’de ‘ahlak polisi’ tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ölümü üzerine Tahran ve ülkenin birçok kentinde başlayan gösteriler, hızla yayılarak diğer ülkelerde de protestoları başlatmıştı.

İran''da ahlak polisi tarafından öldürülen 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestolar hızla devam ediyor.

 İran hükümeti, protestolara katıldığı belirtilen yaklaşık 1000 kişinin yargılanacağını duyurdu. Hükümet karşıtı gösterilere katılan protestocular, ‘güvenlik görevlilerine saldırma veya onları şehit etme ve kamu malını kundaklama gibi sabotaj eylemlerini gerçekleştirmek’ ile suçlandı.

HÜKÜMET YARGILANACAĞINI DUYURDU

Tahran Başsavcısı, eylemcilerin Devrim Mahkemeleri’nde, halka açık şekilde yargılanacağını belirtti. İran İhsan Hakları Eylemcileri Kurumu (HRANA) aralarında 45 çocuğun da bulunduğu 284 kişinin eylemlerde öldürüldüğünü ve olaylarda 35 de güvenlik personelinin öldüğünü aktardı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar