Mahmut Ak kimdir? Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Mahmut Ak kaç yaşında, nereli, önceki görevleri neler?

Mahmut Ak kimdir? Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Mahmut Ak kaç yaşında, nereli, önceki görevleri neler?
Dokuz Eylül Üniversitesi'ne rektör vekili olarak Mahmut Ak getirildi. Bu atamanın ardından birçok kişi Mahmut Ak'ı ve önceki görevlerini merak etmeye başladı. Peki Mahmut Ak kimdir? Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Mahmut Ak kaç yaşında, nereli, önceki görevleri neler?

Mahmut Ak kimdir?

Uzun yıllardır akademik camianın içerisinde yer alan Mahmut Ak'ın kariyeri ve çalışmaları merak konusu oldu. 2015 ve 2023 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü görevini üstlenen Mahmut Ak, yakın bir zamanda Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'nde vekaleten göreve başladı. Peki Mahmut Ak kimdir? Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Mahmut Ak kaç yaşında, nereli, önceki görevleri neler?

MAHMUT AK KİMDİR?

1965 yılında Tokat'ta doğan Mahmut Ak, ilkokul eğitimini Büyükbağlar Köyü İlkokulu'nda tamamladıktan sonra, orta ve lise eğitimine Tokat İmam Hatip Lisesi'nde devam etti. Üniversite eğitimini ise 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde başarıyla tamamlayarak mezun oldu.

Akademik kariyerine aynı üniversitede Araştırma Görevlisi olarak başlayan Ak, doktorasını 1997 yılında tamamladı. Ardından Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı'nda yardımcı doçent olarak görev aldı ve 2005 yılında doçent unvanını aldı. 2011 yılında profesör unvanını kazanan Mahmut Ak, çeşitli idari görevlerde bulundu.

Mahmut Ak, 2 Nisan 2015 ile 1 Ağustos 2023 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü görevini başarıyla yürüttü. Daha sonra Akdeniz İçin Birlik Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilciliği’ne atanarak yeni bir göreve geçti. Şubat 2024'te ise vekaleten Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'ne başladı.

Evli ve üç çocuk babası olan Mahmut Ak, Fransızca ile Arapça dillerini bilmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar