Teoman'a mahkemeden gelen cevap şoke uğrattı!

Teoman'a mahkemeden gelen cevap şoke uğrattı!
Ünlü rockstar Teoman 2001 yılında bestelediği 'Gönülçelen' adlı albümünde yer alan, söz ve müziğin kendisine ait olan şarkının izinsiz kullanıldığından dolayı açtığı davaya mahkemeden şaşırtıcı cevap geldi. İşte mahkemeden gelen şok edici cevap...

Yediden yetmişe herkesin severek dinlediği sanatçılardan biri olan Teoman, sık sık magazin gündemine geliyor. Uzun yıllar önce çıkardığı Gönülçelen albümünde yer alan Mavi şarkısının reklamlarda izinsiz kullanıldığını iddia etmiş ve soluğu mahkemede almıştı. 2016 senesinde açtığı dava geçtiğimiz günlerde sonuçlandı.

Söz ve müziği kendisine ait  olan rockstar Teoman ‘Mavi’ adlı şarkısının reklamlarda izinsiz kullanıldığı iddiasıyla, 2016’da bin liralık maddi, 500 bin liralık ise manevi tazminat talebiyle açtığı dava karara bağlandı.

Mahkeme dosyanın bilirkişiden döndüğünü ve rapora göre, reklam filmlerinde herhangi bir ihlal bulunmadığı, eserlerin tonlarının, melodilerinin farklı olduğu ve her bir eserin kendine özgü olduğu, benzerlik olmadığı belirtildi.

Duruşmada davacı Teoman’ın avukatı itirazlarının devam ettiğini bildirerek davanın kabulünü istedi.

MAHKEME RED KARARI VERDİ

Davalı prodüksiyon şirketi avukatı ise ihlal olmadığını ve bunun bilirkişi raporu ile sabit olduğunu söyleyerek davanın reddini talep etti.

Mahkeme, bilirkişi raporunu da dikkate alarak eserlerin farklı olduğunu ve araştırılacak başka hususun kalmadığı gerekçesiyle davacı Teoman''ın 500 bin liralık manevi tazminat talepli davasının reddine karar verdi.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar