Mahkeme 10 yıl sonra karar verdi! Savaş Ay'ın mirasına ne olacağı belli oldu

Mahkeme 10 yıl sonra karar verdi! Savaş Ay'ın mirasına ne olacağı belli oldu
Gazeteci Savaş Ay'ın 2011 yılında hayatını kaybetmesinin ardından, mirasıyla ilgili süren dava 10 yıl sonra sonuçlandı. Mahkeme, Ay'ın banka hesabında bulunan paraların mirasçıları olan Ulaş Can Ay ve Sanem Dolun Ay arasında eşit şekilde paylaştırılmasına hükmetti.

2011'de vefat eden gazeteci Savaş Ay'a ait banka hesabındaki paraların mirasçılar arasında nasıl bölüşüleceğine dair son karar verildi.

Savaş Ay, vefat etmeden önce tüm mirasını ilk eşinden olan oğlu Ulaş Can Ay'a bırakmıştı. Ancak ikinci eşinden olan kızı Sanem Dolun Ay, bu vasiyetnamenin iptali için dava açmış ve davayı kazanmıştı.

309356.jpg

MİRAS İKİ KARDEŞ ARASINDA EŞİT OLARAK PAYLAŞILACAK

Sanem Dolun Ay ve Ulaş Can Ay, 10 yıl önce mirasın korunması ve adil bir şekilde dağıtılması için 'terekenin tespiti' davası açtı. Mahkeme, Savaş Ay'ın ikinci eşinden olan kızı Sanem Dolun Ay'ın lehine karar verdi ve banka hesabındaki paraların mirasçılar arasında eşit olarak paylaşılmasına hükmetti. Bu kararla birlikte Savaş Ay'ın miras davası sonuçlandı.

savasay1.webp

NE OLMUŞTU

Savaş Ay, 2011 yılında gırtlak kanserine yenik düşerek yaşamını yitirmişti. İlk eşinden olan oğlu Ulaş Can Ay'a tüm mirasını bırakmasıyla bilinen Ay'ın ikinci eşinden olan kızı Sanem Dolun Ay, vasiyetnamenin iptali davasını kazanmıştı. Sanem Dolun Ay ve Ulaş Can Ay, mirasın korunması ve adil bir şekilde dağıtılması için 10 yıl önce 'terekenin tespiti' davası açmışlardı.

SAVAŞ AY KİMDİR

Gazeteci Savaş Ay, Türk Sanat Müziği sanatçısı Şükran Ay'ın oğlu olarak dünyaya geldi. Eğitimini Marmara Üniversitesi İktisadi Ticari İlimler Akademisi'nde tamamladıktan sonra 1974 yılında Dünya Gazetesi'nde muhabir olarak gazetecilik kariyerine başladı.

HANGİ MEDYA KURULUŞLARINDA GÖREV YAPTI

Tercüman, Vatan, Milliyet, Sabah gazeteleri ve Akajans gibi önemli medya kuruluşlarında görev aldı. Ayrıca atv, TGRT, Kanal D, Kanal 6, Show TV, Flash TV, tekrar atv, Star TV ve Kanal 1 gibi kanallarda "A Takımı" adlı tartışma programını sundu.

SAVAŞ AY KİMİNLE EVLENDİ

1977'de Nurgün Güner ile evliliğinden Ulaş Can Ay adında bir erkek çocuğu, 1997'de ise Türkan Demir ile ilişkisinden Sanem Ay adında bir kız çocuğu dünyaya geldi. Kendi mücadeleci ruhuyla uyumlu bir şekilde, sosyal sorumluluk projelerine katılarak yoksullara yardım etti ve hayır işlerinde bulundu.

En önemli başarılarından biri, 29 Mart 1998'de "A Takımı" programında Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönetimindeki SSK hastanelerindeki skandalları ortaya çıkarmasıydı. Programa sanatçı Ahmet Kaya da katılmıştı.

2000 yılında yönetmenliğini, senaristliğini ve yapımcılığını üstlendiği "Dansöz" adlı filmde Mustafa Altıoklar, Beyazıt Öztürk ve Kerem Alışık gibi ünlü isimlerle çalıştı. Aynı zamanda 1996 yılında, Mustafa Altıoklar'ın yönettiği "İstanbul Kanatlarımın Altında" filminde 17. yüzyılın ünlü karakteri Bekri Mustafa'yı canlandırdı.

HASTALIĞI MERAK EDİLDİ

Gırtlak kanseri teşhisi konduğunda A Haber'de muhabirlik yapmış olmasına rağmen, konuşma yetisini kaybetmeden önce sadece fısıltıyla konuşabiliyordu.

Savaş Ay, 15 yıl boyunca kanserle mücadele etti, 9 Kasım 2013'te, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 1,5 aylık bir tedavi sürecinin ardından kalbinin durması sonucu 59 yaşında vefat etti. Cenazesi devlet töreniyle Topkapı Mezarlığı'nda annesi Şükran Ay'ın yanına defnedildi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar