Mahir Ünal'dan çok konuşulacak "yeşil top" açıklaması

Mahir Ünal'dan çok konuşulacak "yeşil top" açıklaması
AKP'li Mahir Ünal, başarısız oldukları için kaldırmak zorunda kaldıkları "yeşil top" uygulamasına ilişkin ilginç bir açıklama yaptı.

AKP Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal, AKP'lilerin birbirlerini tanımaları için başlattığı "yeşil top" uygulamasını hesaplardan edilen küfür, hakaretlerden sonra kaldırmak zorunda kalmıştı.

Ünal da en son yaptığı açıklamada "yeşil top" uygulamasını başarılı olduk diyerek kaldırmıştı. 

Konuyla ilgili bir açıklama daha yapan Ünal, “Amacımız dezenformasyonu, hakareti, küfrü görünür kılmaktı. Bence yeşil küreye teşekkür etmeliler. Yeşil küre hepsini görünür kıldı. ‘Mahir Ünal sosyal medyayı düzenlemeye çalıştı’ iddiası doğru değil, tüm amacım farkındalık yaratmaktı” dedi.

Hürriyet’ten Hande Fırat’a konuşan Ünal, Dijital ortamlarla ilgili de açıklamalarda bulunan Ünal, sosyal ağların ve arama motorlarının verilerine dikkati çekerken “Google benim geçtiğimiz 15 yıl üzerinden yaptığım aramaların verisine sahip. Benimle ilgili benim bilmediğimi biliyor. WhatsApp benim eşimle tartışmalarımı biliyor. Instagram’da hangi resmin üzerinde kaç saniye kaldığım bilgisine sahipler. Bu insan beyninin hack’lenmesi gibi bir şey. Türkiye bir karar aşamasındadır. Bir yol haritası ile milli ve yerli teknolojilerle siber vatanı korumalı. Kendi verisini bir hammadde olarak gören, buna uygun içerik üreten bir toplum olmalıdır. Aksi halde zihinleri veri sömürgeciliğinin bağımlısı olmuş gençler ortaya çıkacaktır.” diye konuştu.

Ünal, sosyal paylaşım sitesi Twitter’a da “Biz de diyoruz ki, ‘Kardeşim, gel bizim muhatabımız ol. 55 milyon vatandaşımız senin kullanıcın! Yasal yükümlülüğü olan temsilcilik aç, bizim muhatabımız ol” diyerek seslendi.

Ünal, “Twitter’ın Almanya ve Fransa’nın egemenlik hakkını kabul ettiğini” de söyledi.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar