ABD Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Türkiye ibaresini kullanacağız!

ABD Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Türkiye ibaresini kullanacağız!
Ankara’nın isteği üzerine “Turkey” ibaresi yerine ülkenin ismi ”Türkiye” olarak kullanılmaya başlandı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, resmi yazışmalarda artık “Türkiye” ifadesini kullanacağını da açıkladı.

Türkiye’nin talebi üzerine Washington Büyükelçiliği resmi yazışmalarda “Turkey” yerine “Türkiye” ibaresini kullanacaklarını duyurdu. ABD dışişlerinde yapılan yazılı duyuruda “Türkiye” ifadesi ilk kez kullanıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sözcü Price, bu sabah tamamlayıp uygulamaya konulduğunu belirterek, ““Türk Büyükelçiliğinin yazışmalarda ülke isminin bu şekilde kullanılması talebinde bulunduğunu teyit ediyorum. Bu değişiklik her zaman olduğu gibi ABD Coğrafi İsimler Kurulu tarafından da onaylandı.” İfadelerini kullandı.

2022 Ocak ayında T.C. İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen “Hello Türkiye” kampanyası ile Türkiye adının uluslararası geçerli kılınması için çalışmalarını sürdürdü.

Birleşmiş Milletler, Türkiye’nin talebi üzerine 1 Haziran 2022’de “Turkey” ibaresini kullanılmayacağını ülke ismi “Türkiye” olarak kullanılmasını onaylamıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar