Türkiye ve Ukrayna arasında kritik anlaşma: Lviv'deki zirve sona erdi

Türkiye ve Ukrayna arasında kritik anlaşma: Lviv'deki zirve sona erdi
Erdoğan, Zelenski ve Guterres’in katıldığı, Lviv'de yapılan zirve yaklaşık 40 dakika sürdü. Zirvenin ardından Türkiye ve Ukrayna arasına işbirliği anlaşması sağlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’nin davetine icabetle günübirlik çalışma ziyareti için Ukrayna''da. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile bir araya gelen Erdoğan daha sonra BM Genel Sekreteri Guterres''in de yer alacağı üçlü zirveye katıldı. Yaklaşık 40 dakika süren zirve sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’nin daveti üzerine günübirlik çalışma ziyareti için Lviv’de.

Erdoğan ilk olarak Zelenski ile görüştü. İkili görüşmenin ardından BM Genel Sekreteri Antonio Guterris’in katılımıyla gerçekleştirilecek üçlü görüşme başladı.

Yaklaşık 40 dakika süren zirvede tahıl anlaşması, Ukrayna-Rusya savaşının diplomatik yollarla sona erdirilebilmesine yönelik atılabilecek adımlar ve Rusya’nın kontrolündeki Zaporijya Nükleer Santrali’ndeki durum ele alındı.

ANLAŞMA SAĞLANDI

Görüşme sona erdi. Görüşme sonucunda Ukrayna ve Türkiye arasında savaş nedeniyle tahrip olan altyapının yeniden inşası için anlaşmaya varıldı.

UKRAYNA LİDERİNDEN İLK AÇIKLAMA

Görüşmenin ardından Zelenski, Erdoğan''ın Lviv''i ziyareti için ''güçlü bir destek mesajı'' dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar