Lütfü Savaş kimdir? Lütfü Savaş hangi partiden aday? Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş kaç yaşında, nereli?

Lütfü Savaş kimdir? Lütfü Savaş hangi partiden aday? Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş kaç yaşında, nereli?
Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Birçok kişi Lütfü Savaş'ın hangi partiden tekrardan Hatay'da aday olduğunu araştırıyor. Peki Lütfü Savaş kimdir? Lütfü Savaş hangi partiden aday? Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş kaç yaşında, nereli?

Lütfü Savaş kimdir?

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, tekrardan aday oldu. Bu olay büyük bir gündem yarattı. Birçok vatandaş kararın geri çekilmesi gerektiğini ve başka birinin aday olması gerektiğini belirtti. Peki Lütfü Savaş kimdir? Lütfü Savaş hangi partiden aday? Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş kaç yaşında, nereli?

LÜTFÜ SAVAŞ KİMDİR?

Lütfü Savaş 1695 yılında Hatay'ın Yayladağı ilçesinin Dağdüzü Köyü'nde dünyaya geldi. Savaş ilk, orta ve lise öğrenimi Antakya'da tamamladı. Üniversiteyi ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okudu. Buradan 1990 yılında mezun olan Lütfü Savaş, 6 yıl boyunca Kayseri'nin Develi ve Balıkesir'in Burhaniye ilçelerinde pratisyen hekimlik yaptı. Daha sonra 1996-2000 yılları arasında İstanbul Okmeydanı SSK Eğitim Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü'nde görev aldı.

Doçent unvanını ise 2007 yılında alan Lütfü Savaş, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde kurucu Başhekim Yardımcısı ve Rektör Danışmanı olarak görevler yapmıştır.

2009 yerel seçimlerinde siyasete atılan Savaş, AKP'den Antakya İl Belediye Başkanı olarak seçildi.

2014 yerel seçimlerinde ise Cumhuriyet Halk Partisi'nden Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Seçimleri kazanan Lütfü Savaş 2019 yerel seçimleri de dahil olmak üzere üst üste üç dönem Hatay Belediye Başkanı seçildi.

Lütfü Savaş evli ve iki çocuk babasıdır.

LÜTFÜ SAVAŞ HANGİ PARTİDEN ADAY?

Lütfü Savaş 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP'den Hatay Belediye Başkan adayı olmuştur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar