Lütfü Savaş: Hatay halkının iradesini kimseye teslim etmeyeceğiz

Lütfü Savaş:  Hatay halkının iradesini kimseye teslim etmeyeceğiz
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Lütfü Savaş, seçim sonuçlarına ilişkin olarak "Hatay halkının iradesini kimseye teslim etmeyeceğiz." dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Lütfü Savaş, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'ne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Savaş, Hatay halkının iradesini kimseye teslim etmeyeceklerini vurguladı.

Partililerle birlikte İl Seçim Kurulu'na gittikten sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Savaş, sandıkta kazandıklarını adliyede kaybetmek istemediklerini belirtti. Oy pusulalarının taşınması süreciyle ilgili iddialara da değinen Savaş, "Hatay halkının iradesini kimseye teslim etmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

'9 BİN OY FARKLA ÖNDEYİZ'

Gazetecilerin sorusu üzerine Savaş, sandıklarda kullanılan oyların YSK'ye gelirken değişime uğradığına dair ellerinde birçok ihbar olduğunu söyledi. Savaş, 9 bin oy farkla önde olduklarını savunarak, Türkiye genelinde CHP'nin bu konuda yetkin avukatları tarafından itirazlarının yapılacağını belirtti.

Savaş, geçersiz sayılan oyları normal bulmadığını ifade ederek özellikle Altınözü'nde sandıkların yüzde 45'inin belirsiz olduğunu ve tutanakların olmadığını iddia etti. "Hatay'da iktidarın beklediği çok şeyler var. Hatay'ın hakkını kimseye yedirmeyeceğiz." diyen Savaş, Hatay'daki seçim sürecinin önemine dikkat çekti ve halkın iradesinin korunması gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar