Lübnan'da hükümet istifa etti

Lübnan'da hükümet istifa etti
Lübnan Sağlık Bakanı Beyrut'taki patlama sonrasında gerçekleşen hükümet karşıtı protestoların ardından Lübnan hükümetinin istifasını sunacağını açıkladı.

Lübnan'da hükümet istifa etti

Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, Lübnan Başbakanı Hassan Diab'ın Beyrut'ta gerçekleşen patlamanın ardından kabinenin baskı altında kalmasıyla hükümetin istifasını açıklayacağını söyledi.

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre Diab, TSİ 1930'da ulusa seslenecek.

Beyrut'u sarsan ve çok sayıda kişinin ölümüne neden olan patlamanın ardından bugün de istifa haberleri geldi. İlk önce Adalet Bakanı Marie Claude Najm daha sonra da Maliye Bakanı Ghazi Wazni istifa ettiğini duyurdu. Lübnan'da istifa eden bakan sayısı dörde yükseldi.

Lübnan'da istifa eden bakan sayısı dörde yükseldi.

Daha önce de Lübnan Enformasyon Bakanı Manal Abdussamed ve Çevre Bakanı Demianos Kattar, hükümetin reform beklentilerini gerçekleştiremediğini belirterek görevlerinden istifa etmişti.

Beyrut limanında yüklü miktarda amonyum nitratın alev almasından kaynaklanan patlamada Beyrut Valisi Marwan Abboud, hayatını kaybedenlerin sayısının 200'ü aştığını açıkladı. Patlamada 5 bin kişi yaralandı ve 300 bin kişi evsiz kaldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar